Jednou svalnatý, jednou hubený, jednou tlustý: Christian Bale dává do svých rolí opravdu vše

Jednou svalnatý, jednou hubený, jednou tlustý: Christian Bale dává do svých rolí opravdu vše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokterý jiný herec vystavuje své tělo tak extrémnímu stresu jako Christian Bale. Ve své herecké kariéře hrál Christian Bale řadu rolí, ve kterých málem nebyl poznat. Ať už extrémně svalnatý, vychrtlý anebo dokonce se silnou nadváhou, pro tohoto herce není problém změnit své tělo k nepoznání.

Americké psycho

Christian Bale měl teprve 26 let, když dostal roli ve filmu Americké psycho od Mary Harronové. Filmová adaptace populárního románu „American Psycho“ uspěla navzdory zvláště šokujícím pasážím z knihy, a to je způsobeno především skvělým herectvím Christiana Balea.

Pro roli unaveného investičního bankéře z Wall Street Patricka Batemana si Bale vypracoval velice dobře vytrénované tělo. Tvrdým tréninkem, a ještě tvrdší výživovou disciplínou, dosáhla hodnota jeho tělesného tuku jednociferné procentuální číslo, díky čemuž se jeho vzhled podobal vášnivému sportovci.

Mechanik

Ve srovnání s impozantní fyzičkou v Americkém Psycho šokoval americký herec diváky jen o několik let později v dramatickém psychologickém thrilleru „Mechanik“. Hraje v něm strojníka Trevora Reznika, který se kvůli nespavosti již rok nedokázal správně vyspat. Pomalu začíná ztrácet rozum, a poté, co způsobí smrtelnou autonehodu, se jeho zdravotní stav ještě zhorší.

Christian Bale měl teprve 26 let, když dostal roli v Americkém Psycho od Mary Harronové.

Aby mohl Christian Bale adekvátně ztvárnit extrémní rozpad své postavy nejen psychicky, ale i fyzicky, silně vyhladověl. Zhubl o 30 kilogramů, během natáčení vážil pouhých 55 kilogramů. Navenek vypadal jako vychrtlý zombie, který mezi utrápeným bdělým stavem a halucinačním soumrakovým spánkem dosáhl stavu úplného psychického zhroucení.

Batman

Jen rok po zveřejnění snímku „Mechanik“ začal Christian Bale natáčet Batmana. No a Bruce Wayne samozřejmě nemůže být vychrtlý. Aby tedy mohl Bale adekvátně ztělesnit miliardáře a superhrdinu v netopýřím kostýmu, nabral herec neuvěřitelných 45 kilogramů svalové hmoty za pouhých pět měsíců.

Stejná procedura ho čekala i pro druhý díl známé Batmanovské trilogie. Neprodleně před natáčením snímku „Temný rytíř povstal“ musel znovu hodně zhubnout pro roli ve filmu „Fighter“.

Špinavý trik

Poté, co dotočil Christian Bale životopisný snímek „Fighter“ od Davida O. Russella, se mohl konečně jednou pořádně najíst. Pro stejného režiséra stál před kamerou i u filmu „Špinavý trik“. I když to od něj nebylo výslovně požadováno, Bale se záměrně vyhnul make-upu nebo nákladné masce či fat-suitu a jednoduše přibral 20 kilogramů, které potřeboval, aby dokonale ztvárnil reálně existujícího podvodníka Irvinga Rosenfelda. Aby to dokázal, začal jíst téměř všechno, co mu přišlo do cesty, koblihy, burgery, pizzy a další fast food. A po tom všem extrémním hubnutí nebo posilování si Christian Bale aspoň jedno královské "žraní" zaručeně zasloužil.

Zdroj: