Nestihli jste český film Modelář v kině? Netflix vám kino přinese domů

Nestihli jste český film Modelář v kině? Netflix vám kino přinese domů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiří Mádl, Kryštof Hádek a Veronika Khek Kubařová v zajímavém českém filmu Modelář právě přistáli na Netflixu. Zajímavé téma, dobrá režie, sympatické herecké obsazení.

Za filmem stojí Petr Zelenka, který napsal i scénář. Film získal v roce 2020 Cenu od filmové kritiky za scénář a Jiří Mádl si odnesl Českého lva za vedlejší roli. Petr Zelenka je pověstný svou důkladností a na filmu je to znát.

Veronika Khek Kubařová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Veronika Khek Kubařová si zahrála Evu, asistentku prezidentského kandidáta, a přes její postavu děj filmu nahlíží do politických kruhů současnosti, které možná někomu přijdou povědomé.

Příběh je zasazený do Prahy v současnosti a ústřední dvojice postav Plech a Pavel létají s drony. Natáčí drony pro zákazníky videa. Pavel má za sebou pobyt v cizině a osobní zkušenost, která mu trochu změnila pohled na svět. Proto se rozhodl pojmout spravedlnost v poněkud globálnějším měřítku, než je v českých poměrech zvykem. To lidé z jeho okolí moc nechápou.

 Jiří Mádl, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jeho kolega, se kterým pracuje, má přezdívku Plech. Plech už tak romantický pohled na svět nemá a dávno pochopil, že v životě jsou důležité hlavně peníze. A umí je vydělat. Když přišel o parťáka, vzpomněl si na svého spolužáka, který byl modelář, a tak se kluci dali dohromady. Ti dva snad nemohou mít rozdílnější názory na život.

Kryštof Hádek už ukázal, že mu žádná role není cizí a prokazuje to i zde. Přestože je jeho postava tak trochu podivínská, rozhodně není nesympatická.

Jiří Mádl nikdy nebyl rozený řečník, ale v tomto filmu jeho postava neskutečně „huhlá“. Chvíli je to hodně iritující, ale po chvíli už to k jeho postavě patří a je to spíš úsměvné.

A řešit se toho bude hodně. Vztahy, politická situace, ale i lidská lhostejnost, chamtivost a spravedlnost. 

 

Zdroj:

  • autorský článek