Už brzy na Netflixu: Jason Statham ve filmu Rozhněvaný muž z roku 2021

Už brzy na Netflixu: Jason Statham ve filmu Rozhněvaný muž z roku 2021
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 10. února bude kralovat na Netflixu dlouho očekávaný akční thriller. Obsazení Jasona Stathama je ve většině případů příslibem slušné akční podívané, která potěší napínavým dějem i přítomností charismatického Brita.

Ten i v 54. letech dokáže zaujmout nejen svým talentem. Rodák z Great Yarmouthu, který má tělo vysportované z dlouhé sportovní kariéry profesionálního potápěče, se v posledních letech nezastavil a patří k nejžádanějším představitelům akčních hrdinů. Úspěch sklízí nejen ve filmech, ale je o něj velký zájem i v reklamním sektoru.

Jason žije kvůli práci v Beverly Hills a v Americe se poměrně hodně proslavil nejen herectvím, ale i tím, že se zasadil o zařazení kategorie kaskadérů do udělování prestižních filmových ocenění. Upozornil tak na skutečnost, že bez kaskadérů by se ty nejslavnější akční filmy nikdy nemohly realizovat a až donedávna toto řemeslo nikdo veřejně neocenil.

Rozhněvaný muž

Akční thriller z roku 2021 režíroval Gui Ritchie a volně vychází z francouzského filmu Cash Truck, který má český název Krvavý prachy a pochází z roku 2004. Pro režiséra je to už čtvrtá spolupráce se Stathamem.

Film měl světovou premiéru v kinech 22. dubna 2021 a celosvětově vydělal 104 milionů dolarů, což je ovlivněno celkovou slabší návštěvností kin v loňském roce.

Film je rozdělený do čtyř částí, z nichž se každá vrací k jedné významné události, která spouští řetězovou reakci.

Statham se představí jako řidič náklaďáku Patrik „H“ Hill, ale nebude se jen prohánět s náklaďákem plným peněz. Rozhodně předvede své dovednosti se zbraněmi, které mají spojitost s jeho tajemnou minulostí.

Těšit se můžete i na další známé tváře, jako je Joshua Thomas Donovan, Scott Eastwood, Andy Garcia nebo Christopher Francis Reilly.

Film si získal velice dobré hodnocení za akční scény, což při spolupráci Ritchieho a Stathama je přesně to, co diváci očekávají. Několik dějových linek s intenzivními akčními sekvencemi udrží spolehlivě diváky připoutané u obrazovek po celých 118 minut.

Zajímavosti z natáčení

Všech 435 vizuálních efektů vytvořilo pražské studio Magiclab. Byla to už 3. spolupráce s tímto režisérem.

Natáčení probíhalo od listopadu 2019 až do března 2020. Natáčelo se převážně v Londýně a několik záběrů je z Los Angeles.

 

Zdroj: