Pamatujete Bena Vojtíška z Ulice?

Pamatujete Bena Vojtíška z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Protože se seriál Ulice začal vysílat už v roce 2005, snad ani ten nejvěrnější divák si nevzpomene na úplně každou postavu. Jednou takovou, na kterou byste mohli zapomenout, je Ben Vojtíšek, kterého hrál Jakub Prachař. Pamatujete si na něj?

Jakub Prachař v Ulici jako kameraman Ben

Jednou z postav v Ulici, na kterou jste možná v průběhu let mohli zapomenout, je postava Bena Vojtíška, kterou ztvárnil Jakub Prachař. Novou postavu Bena Vojtíška, kterou mohli diváci v Ulici přivítat v listopadu roku 2006, má příjemnou dějovou linku, a to svést co možná nejvíce žen. Ben Vojtíšek je mladý kameraman, který studuje na FAMU spolu se svým kamarádem Štěpánem Stránským – toho v Ulici hraje herec Štěpán Benoni.

Ben Vojtíšek je v Ulici kladnou, přesto poněkud lehkovážnou postavou. Je mladý, sympatický a plný života. Studuje kameru na FAMU a je nutno dodat, že jeho pracovní nástroj – tedy kamera, mu s ženami dost pomáhá. V Ulici se Ben Vojtíšek setká s Terezou Jordánovou, kterou hrála Patricie Solaříková (dnes už Pagáčová) i s učitelkou Lenkou Drápalovou (v podání Michaely Badinkové). Protože to Ben se ženami opravdu umí, obě se do něj zakoukají. Avšak je nutné dodat, že Ben Vojtíšek není stavěný na závazný vztah, což většině ženám pochopitelně vadí.

Jakub Prachař je tedy lamačem dívčích srdcí se vším všudy. Životem chce proplouvat s lehkostí sobě vlastní. Ne každému jeho životní styl však vyhovuje. Ženám u Bena může chybět vážnost, stálost, opora a spolehlivost. Pro mnohé ženy v Ulici, se kterými se Ben setkal, byl velkou lekcí. Ben Vojtíšek se v Ulici moc neohřál. Stejně jako ostatní postavy, které se v seriálu jen mihly, zamotal a zpestřil děj nekonečného seriálu.

Jakub Prachař, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jakub Prachař se v Ulici se svou sestrou Marianou Prachařovou nesetkal

Seriál Ulice je opravdu velkým a časově náročným projektem, a tak se nikdo nediví tomu, že v Ulici hrají příbuzní. Ne vždy se ale jejich dějové linky protnou. Své o tom ví například herec Pavel Rímský, který si v Ulici zahrál padoucha Vladimíra Kukačku, který unesl Jitku Farskou. V Ulici hraje jeho syn Kryštof Rímský v roli Kryštofa Marečka. Ne jiné to je i u Prachařů. Kromě Jakuba Prachaře si později v seriálu zahrála i jeho sestra Mariana Prachařová. Ta dostala roli ambiciózní kadeřnice Sandry Kadrové. Ani jejich dějové linky se nesetkaly. Zatímco Jakub Prachař hrál v Ulici v roce 2006, Mariana si na svou účast v nekonečném seriálu musela počkat až do roku 2015. To jí ale vůbec nevadilo, naopak byla moc ráda, že se tohoto projektu může zúčastnit a že může hrát „mrchu”.

Seriál Ulice lze přirovnat k rozjetému vlaku, do kterého nastupují různé postavy a jiné z něj zase mizí. Těm divákům, kteří si na svůdníka Bena Vojtíška pamatují, patří velká filmová poklona!

 

Zdroje: