Princezna ze štědrovečerní pohádky: Anna Fialová. Jak se k herectví dostala a kde jinde jste ji mohli vidět?

Princezna ze štědrovečerní pohádky: Anna Fialová. Jak se k herectví dostala a kde jinde jste ji mohli vidět?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V letošní štědrovečerní pohádce Jak si nevzít princeznu si mladá herečka Anna Fialová zahrála princeznu, ale ani zdaleka nešlo o její první velkou roli. Jak se k herectví dostala a v jakých filmech a seriálech se objevila?

Začátky už v dětství

Už od dětských let Annu herectví hodně lákalo. A není se čemu divit, jejím dědečkem byl slavný herec Karel Fiala, který ztvárnil milovaného Limonádového Joa. Po absolvování základní školy se proto Anna rozhodla pro hudebně dramatický obor na pražské konzervatoři. Už během svého studia vystupovala v divadle Na Rejdišti.

Svou první roli si však zahrála ještě mnohem dříve. Když jí totiž bylo pouhých devět let, získala v romantické komedii Román pro ženy (2004) roli dcery jedné z hlavních hrdinek. Pozornost na sebe upoutala také díky roli Rozárky v pohádce Kouzla králů (2008). Od té doby už přicházely ještě výraznější role, díky kterým si získala obdiv diváků i filmových tvůrců.

Role

Hereččinou první velkou rolí byla ta v seriálu Vinaři, kde ztvárnila jednu z hlavních postav a dostala se tak do povědomí veřejnosti. Vidět jste ji mohli také v životopisném snímku Lída Baarová (2016) po boku Táni Pauhofové. Kromě toho se objevila také v seriálu Mordparta a První republika nebo ve filmech Padesátka (2015), Muzikál aneb cesty ke štěstí (2016) a trilogii Zahradnictví. Zkušenost má taktéž se zahraničními filmy. Zahrála si v americkém dramatu Úkryt v zoo (2017) nebo v letošním německém Je suis Karl.

Její poslední rolí je právě nová vánoční pohádka Jak si nevzít princeznu, ve které si jako zahrála po boku Marka Adamczyka.

Divadlo

Anna mimojiné vystupuje v Národním divadle a Hudebním divadle Karlín, kde vlastně pokračuje v rodinné tradici. Její dědeček i otec totiž hráli v Národním a v divadle Karlín zase působila její babička jako ředitelka opery a maminka tam dodnes pracuje jako maskérka. Před představením se proto často potkávají. Vidět jste ji mohli například v muzikálu Legenda jménem Holmes s Ondřejem Brzobohatým v divadle Karlín nebo v Kytici v Národním divadle. V 26 letech je to tedy obrovský úspěch.

Je považována za velmi talentovanou a nadějnou herečku, a tak o ní v budoucnu jistě ještě hodně uslyšíme. Už nyní natáčí pár filmů na příští rok, tak uvidíme, co pro nás přichystá.

 

Zdroje: