Anežka Rusevová z Ulice je akční v seriálu i v realitě

Anežka Rusevová z Ulice je akční v seriálu i v realitě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka Rusevová vtrhla na televizní obrazovky jako Vendula Maříková v roce 2016. Diváci zprvu nevěděli, o koho se jedná. Tajemnost totiž měla Anežka Rusevová v popisu práce. Napilno má i mimo Ulici.

Anežka Rusevová hraje akční Vendulu

Anežka Rusevová je doma na divadelních prknech a od roku 2016 se pravidelně objevuje také v Ulici, ve které hraje nemanželskou dceru Lumíra Nykla. Do Ulice přišla, aby tátu, o kterém dosud nic nevěděla, lépe poznala. Lumír Nykl o početí Venduly absolutně nic netuší, a tak je o velké překvapení v Ulici postaráno.

Není snadné zapadnout do jakékoliv komunity lidí, pro které jste nováčkem.

Vendula to však v Ulici zvládla na jedničku. Ačkoliv kolem nového člena rodiny našlapují všichni velice opatrně, svou přímostí a dobrosrdečností si Vendula postupně získává jejich srdce. Bodovat se Vendule daří také u diváků, kteří se na její roli koukali zprvu podezřívavě. Vendula v podání Anežky Rusevové zapadla brzy i do seriálové rodiny. 

Později se na roli Venduly vážou i další postavy, například její bývalý přítel Mario Doubek, kterého hraje Jiří Kniha, nebo její nynější manžel Pavel Pelc, kterého hraje Jan Řezníček. Ačkoliv tak na první pohled vůbec nevypadala, je Vendula velmi podnikavá. Nebojí se žádné práce a velmi touží otevřít si bistro. To se jí také daří, bistro vytvoří místo tátovy pekárny. V Ulici Vendula řeší svatbu, potrat i další těhotenství. Je to kladná role s pestrou dějovou linkou, která diváky neomrzí.

Ani v realitě se Anežka Rusevová nenudí

V Ulici je Anežka Rusevová jako Vendula velmi podnikavá a pracovitá. Nejinak je tomu také v osobním životě herečky. Děti herečka zatím nemá, ale co se práce týče, je ještě pracovitější než Vendula z Ulice. Díky tomu, že se domluví německy, anglicky i francouzsky, jí nabídky na spolupráci chodí také ze zahraničí. To jí výrazně pomohlo například v době lockdownu, kdy byla všechna divadla zavřená. V rozhovorech herečka prozradila, že dnes se dají dělat castingy i online, a proto jí nedostatek práce opravdu nehrozil.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Herečka hrála i v Německu

Jen málokterý divák tuší, že herečka Anežka Rusevová nějakou dobu působila také v německých divadlech. Vystudovala DAMU v Praze, z toho dva semestry na univerzitě v Berlíně. Tam získala potřebné kontakty a po absolvování DAMU dva roky úzce spolupracovala s německým divadlem v Norimberku.

Kromě působení v divadle a v Ulici ji sem tam můžete vidět v epizodách seriálů jako Specialisté, Dvojka na zabití, Dáma a Král, Kapitán Exner a v dalších projektech.

Co má Anežka Rusevová s Vendulou Pelcovou z Ulice společného?

Určitě zapálení pro věc, podnikavost, otevřenost i optimismus. Za roli v Ulici je ráda, protože měla štěstí na kolegy, a pokaždé se na natáčení velmi těší.

 

Zdroje: