Ulice 4439: Ani hozené záchranné lano není Vandě dost dobré a Jarka Adama přirovnává k dítěti

Ulice 4439: Ani hozené záchranné lano není Vandě dost dobré a Jarka Adama přirovnává k dítěti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4439. díle je svatba Vandy na spadnutí. Vdávat se má už za dva dny, jenže radost z plánování Vandu opustila už dávno. Když vám totiž na paty šlape exekutor, plánuje se radostná budoucnost jen velmi těžko. Jolana dělá, co může, aby dceru zachránila před její vlastní hloupostí. Vandě je to ale pořád málo. Stejně tak ani Adamovi nestačí vysvětlení, která mu servíruje jeho máma, Kristýna a pak i sama Jarka. 

Adam je uražený, protože ho Jarka nechce

Měl velké plány a dost dobře nakročeno k tomu, aby se stal dobrým lékařem. Jeho rozhodnost mu Kristýna vždycky záviděla. Půlroční stáž však stačila k tomu, aby se z rozhodného a pečlivého studenta stal lajdák, který zapíjí smutek alkoholem. Najednou si totiž uvědomil, jak velký závazek pro něj stáž představuje. Nejenže se mu na ni skládala celá rodina, ale kvůli stáži musel opustit i Jarku.

A to je hlavní kámen úrazu jeho problému. Jarka po něm nikdy nechtěla, aby stáž odmítl. On si to však v hloubi duše přál. A protože si to nenechal vymluvit po dobrém, musela se s ním Jarka rozejít. On teď kope kolem sebe a hledá viníka. Jarku obviňuje, že jejich vztah nikdy nebrala dost vážně. Přitom kdyby tušil, že je to gesto její hluboké lásky k němu, asi by si nafackoval.

Vandě se nelíbí, jak za ni máma žehlí její problémy 

Místo toho, aby mámě kývla na každé její slovo, má Vanda výtky téměř ke všemu, co Jolana ve snaze ji zachránit řekne. Jolanu napadlo se s prosbou o pomoc obrátit na své staré známé. Doufala, že by jí mohli půjčit bezúročně. Jenže to by měla Vanda až příliš lehké. Peníze jí dají, ale musí si je u nich odpracovat. Náhodou totiž shánějí ošetřovatelku pro svého dědečka. Vanda ale nesouhlasí s tím, aby někomu utírala zadek. Jak má asi říct Luďkovi, že místo práce na grantu zmizí do Rakouska, a to hned po svatbě? To bude ještě zajímavé. 

Zdroj článku:
  • Autorský text