ZOO: Vzpomínáte na psychicky nemocného domorodce Jana Čaňka?

ZOO: Vzpomínáte na psychicky nemocného domorodce Jana Čaňka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinný televizní seriál ZOO nevypráví jen příběhy Viki Janečkové a Sid Novotné, které v seriálu hrají hlavní role, ale také malé příběhy ze života zvířat, ošetřovatelů i podivínů, jako byl například domorodec Jan Čaněk.

Tato zvláštní postava se objevila ve 29. díle a dokázala pořádně zaměstnat celou zoologickou zahradu. Jelikož se ZOO specializuje na chov afrických zvířat, tak se zde jednoho dne také objevil tematicky oblečený africký domorodec české národnosti. Problémem bylo, že byl i ozbrojen domorodým lukem, šípy a oštěpy. Nejdříve nevzbuzoval žádnou pozornost, přece jen ZOO občas pořádala tematické africké dny. Později to ale zaměstnancům přišlo divné, zvlášť ve chvílích, kdy Jan Čaněk (Václav Rašilov) nastražil po celé zahradě několik pastí, do kterých se ošetřovatelé chytili.

Vrcholem všeho bylo, když maskovaný domorodec postřelil šípem místního průvodce Frantu Kolmana. Nikdo však netušil, kdo tím záhadným domorodcem může být, a hlavně jak ho chytí! Vedení ZOO samozřejmě kontaktovalo i policii, která však byla také bezradná. Skvělý nápad nakonec dostal bývalý ředitel zahrady, Josef Hruška, který se rozhodl přilákat neznámého africkou hudbou k ohni. Poprosil tedy své kolegy, aby se také převlékli do afrických barevných oděvů a ozbrojili se domorodými zbraněmi. Místního kuchaře Radka požádal, aby připravil pečená kuřata a společně se vydali do afrického safari, kde rozdělali ohně, pekli maso a zpívali domorodé písně. Celá scéna působila dost komicky, ale nakonec se jim opravdu podařilo nalákat maskovaného muže, který se s nadšením přidal ke skupině.

Policie zjistila, že se jedná o Jana Čaňka, psychicky nemocného muže, který opět utekl z léčebny. Myslíte, že se tento domorodec v seriálu ještě objeví? Uvidíme, co si na nás scenáristé připraví!

Zdroj článku:
  • Autorský text