Nad osudem Petra v ZOO visí velký otazník. Během čekání na rozuzlení jeho linky si připomeňte ty nejdůležitější momenty

Nad osudem Petra v ZOO visí velký otazník. Během čekání na rozuzlení jeho linky si připomeňte ty nejdůležitější momenty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Již v úvodní znělce seriálu můžeme Petra Kříže v podání Roberta Urbana sledovat při začátku každé epizody ZOO. Už jen na základě tohoto faktu lze tedy usuzovat, že se jedná o jednu z nejdůležitějších postav celého seriálu. O to více diváky TV Prima šokovalo Robertovo oznámení, že při budoucím natáčení dalších dílů se s ním již nepočítá.

Dá se tedy předpokládat, že soudce Kříž z děje odejde. Bude to nějak vysvětleno v příběhu, nebo zkrátka zničehonic zmizí a my se ani pořádně nedozvíme, co se s Petrem stalo? To je otázkou budoucnosti. My se nyní podívejme spíše do minulosti, kterou známe, a ohlédněme se za dosavadním vystupováním JUDr. Kříže v seriálu.

S Petrem jsme se měli možnost seznámit již v pilotním díle, kde jsme poznali jeho práci na soudu i jeho dvě děti, Bena a Sofii, na jejichž výchovu zůstal soudce po smrti manželky sám. Uplynulé období strávil usilovným hledáním ideální chůvy pro obě ratolesti, jelikož Ben i Sofie mají nadání tak trochu likvidovat výchovný potenciál jednotlivých žen, které se Petr snažil na tuto pozici zaměstnat. Nejrůznějšími vtípky či vlastním útěkem tak svým opatrovatelkám děti začaly postupně lézt na nervy až do chvíle, než se tyto rozhodly z pozice chůvy odstoupit.

Do rodiny Křížových pak souhra náhod a okolností přihrála i Viky Janečkovou, kterou v seriálu ještě stále ztvárňuje Eva Burešová. I ta se již v prvním díle ukázala jako velice schopná rozdivočené děti zvládnout, a Petr jí tak prakticky ihned nabídl pozici nové chůvy. Viky se nejprve práci bránila, nakonec se však uvolila tuto práci vyzkoušet. V průběhu následujících týdnů si pak zvládla k Petrovu překvapení Bena i Sofii zkrotit, vybudovali si mezi sebou kamarádský vztah a začali spolu dobře vycházet.

Kromě Viky a Petrových dětí pak do soudcova života vstoupila také Markéta Janečková, která pracuje na pozici advokátky, a byla od začátku seriálu představována jako Petrova přítelkyně. S postupem času však soudce začal poznávat, že Markéta není úplně ideální partnerkou do života, a začal si všímat i jiných žen okolo sebe.

Zvýšenou pozornost pak věnoval zejména právě Viky, respektive jejímu dvojčeti/alter egu Alex, která vystupovala pod pseudonymem Lady X. Jak Petr Viky/Alex blíže a blíže poznával, postupně propadal jejímu kouzlu. Jeho zamilovanost nakonec způsobila i to, že odřekl plánovanou svatbu s Markétou a rozešel se s ní. 

Nyní stojí Petr na rozcestí – Alex je zjevně nenávratně pryč a on se snaží najít si cestu k Viky, která navíc pod srdcem nosí Petrovo dítě. Vybudování jejich vztahu pak přejí i Petrova maminka Danuše či jeho hospodyně Ilona. Dočkáme se tedy konečně toho, že se ti dva dají oficiálně dohromady? A stihne se tato zauzlovaná linka vyřešit, než Robert Urban opustí natáčení? Na ukončení soudcova příběhu si budeme muset s napětím počkat a vydržet, s čím nás scenáristé seriálu ZOO v druhé sérii překvapí. 

Zdroje článku: