Zemřel tchán Ivana Jiříka, hvězdy Ordinace v růžové zahradě, Eduard Hrubeš. Jaký vztah spolu tito dva známí muži měli?

Zemřel tchán Ivana Jiříka, hvězdy Ordinace v růžové zahradě, Eduard Hrubeš. Jaký vztah spolu tito dva známí muži měli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je tomu několik dní, co Českem prolétla smutná zpráva. Zemřel moderátor Eduard Hrubeš známý především z pořadu Tak neváhej a toč. Do poslední chvíle se o něj starala jeho rodina. Hlavně dcera Blanka Jiříková, manželka divadelního a televizního herce Ivana Jiříka. Oba muže nespojovala jen rodinná pouta, ale také láska k hereckému umění.

Společně několikrát vystupovali na besedách v domovech seniorů, kde vyprávěli o svých hereckých zkušenostech a příběhy, které bavily jak klienty domova, tak samotný personál. 

Společně se svou manželkou se Ivan Jiřík také o tchána staral do poslední chvíle a Eduardu Hrubešovi našli ten nejmalebnější domov se zajištěnou péčí v blízkosti lesoparku, ve kterém strávil i poslední dny a hodiny svého života.

Stejně jako Eduard Hrubeš, i Ivan Jiřík se do herectví zamiloval už v mládí. Nešel ve šlépějích svých rodičů, kteří působili ve zdravotnictví a vydal se jiným životním směrem. Nejprve vystudoval sportovní gymnázium a už při škole se pohyboval ve světě divadelního herectví. Na první pokus složil zkoušky na DAMU a jedné osobě je za svůj úspěch obzvlášť vděčný, jak prozradil v rozhovoru pro tn.nova.cz: „U zkoušek mi tenkrát hodně pomohl František Němec, můj budoucí pedagog, kterého si dodnes velmi vážím." 

 

Televizní diváci si Ivana Jiříka nejvíce vybaví zřejmě v roli majitele penzionu Konírna Jiřího Brázdu ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Postavu Jiřího si Ivan vzal za svou, protože se tak trochu podobá i jeho životu: „Po smrti svého tatínka Jiří Brázda slíbil, že se bude dál starat o penzion a nenechá podnik zaniknout. Daří se mu to, a i když koně vyměnil za kozu Bětu, lidé tam rádi jezdí a já díky tomu můžu točit. Se sestrou Ivou se sice Brázda dříve nepohodl, ale je to přímý člověk a vždy si stojí za svým slovem. Toho si na něm velmi cením a snažím se tak chovat i v soukromém životě," popisuje svou roli Ivan Jiřík. 

Zdroj: