Wanted (2008): Sám velký Tarantino film natáčený v Česku označil jako přelomový

Wanted (2008): Sám velký Tarantino film natáčený v Česku označil jako přelomový
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Angelina Jolie, Morgan Freeman, James McAvoy a mnoho dalších jsou součástí adaptace drsného akčního komiksu Wanted. Život mladého Wesleyho Gibsonna není nijak zvlášť zajímavý, což si uvědomuje i on sám.

Jeho přítelkyně se na něj vykašlala kvůli jeho kamarádovi a on proplouvá každodenními povinnostmi. Všechno změní jedno setkání, během něhož se dozví od krásné Fox, že jeho otec byl v čele organizace nájemných vrahů, která se řídí pravidlem „zabij jednoho, zachráníš tisíce“. Wesley tak může nastoupit na otcovo místo. Jak se mladík rozhodne?

Některé části filmu byly natočeny v České republice

Víte, že některé části filmu pochází z Česka? Právě na hradě Křivoklát, na nákladovém nádraží Žižkov, na Pernštejně, na Strahovském stadionu či v bývalém cukrovaru ve Vinoři se odehrávají některé akční scény, v jejichž pozadí si můžete všimnout například vysokorychlostní soupravu Pendolino Českých drah, české vozy Škoda Favorit a Škoda Fabia nebo také plakát s Václavem Klausem.

Angelina Jolie už Česko nenavštíví

Jakmile se čeští novináři dozvěděli, že Angelina Jolie je ubytovaná s manželem Bradem Pittem a jejich malou dcerou v jedné pražské vile, pronásledovali je na každém kroku. Angelina se posléze rozpovídala, že do Česka se už nikdy nevrátí kvůli otřesnému zážitku, kdy jeden z paparazziů se dostal až na zahradu vily, kterou po dobu natáčení obývali.

Film se líbil i kritikům

Film rozhodně nezaujme všechny, ale je dobré poznamenat, že filmové kritičky jako je například Lisa Schwarzbaumová z Entertainment Weekly nebo Claudia Puigová z USA Today film dobře ohodnotily a vyzvedly jeho přednosti.