Výměna manželek: Poslední premiérový díl přinese smutný obrázek člověka, který nenajde pro děti své partnerky vlídné slovo

Výměna manželek: Poslední premiérový díl přinese smutný obrázek člověka, který nenajde pro děti své partnerky vlídné slovo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani během prázdnin si fanoušci reality show, která má už v českých domácnostech tradici, nemusí svůj pořad odpírat. Během prázdnin budou ve vysílání reprízy těch nejoblíbenějších epizod. Na diváky Voyo potom čeká sedm nových dílů v předpremiéře i v létě. Ve vysílání Novy se objeví ještě letos.

Ani poslední Výměna manželek se neobejde bez slz. Citlivá maminka v náhradní domácnosti jen těžce nese vyložené nepřátelské chování otce k dcerám. Ty jsou hodné a přátelské do okamžiku, než se objeví otec. Potom se úplně stáhnou do sebe a je na nich vidět, že se otce bojí.

V poklidné atmosféře v Praze žije mladá rodina v pronajatém třípokojovém bytě na sídlišti Jarov. Petra má 33 let, pracuje jako kadeřnice a v současné době si užívá krásné roky na mateřské dovolené s dvouletou dcerou Aničkou. Honzovi je 30 let a podniká. S Petrou žije čtyři roky. Byl to právě Honza, kdo prosadil nápad na účast v televizním pořadu. Má rád trochu adrenalinu. Dceru Aničku vychovávají velice liberálně, k ničemu ji násilím nenutí a snaží se, aby ji dokázali nasměrovat na správnou cestu „diplomatickým vyjednáváním“. Anička je však trochu rozmazlená a není úplně snadné s ní vyjít. Manželé od pořadu očekávají, že trochu změní vzájemný přístup, budou se více chválit a dávat si najevo lásku častěji, než to dělají teď.

Další rodina žije v Přelouči na sídlišti v třípokojovém bytě. Janě je 40 let a pracuje v pečovatelském domě. Pavlovi je také 40 let a dělá popeláře. V domácnosti žijí dvě dcery, které přivedla do vztahu Jana, ale Pavel se k nim nechová moc hezky. Každým gestem dává najevo, že jsou mu děvčata Jana (7) a Eliška (6) na obtíž. Těžko říct, proč se rozhodl žít se ženou, která má děti, když si k nim nedokázal najít cestu. A už vůbec není pochopitelné, že matka nesjedná nápravu a na vztahu partnera k dcerám nezapracuje.

Petra se v nové domácnosti necítí dobře. Pavel neustále na děti křičí, i když to není potřeba. Nedokáže je za nic pochválit, přestože starší Janička nosí ze školy jednu jedničku za druhou. Pavel ji ale stejně sekýruje. I on má dvě dcery, ale ty žijí na Moravě. Pokud se tak choval i k nim, asi jim nechybí.

Jana si zřejmě problematické chování přítele, se kterým je rok, uvědomuje, ale sama s tím nic neudělá. Doufá, že by mu mohla účast v reality show trochu naznačit, že něco není v pořádku. Jana na druhou stranu vidí úplně opačný přístup k výchově Aničky, ale ani ten se jí nelíbí. Anička je hodně svéhlavá a rodiče jsou zvyklí jí trpělivě vše v klidu vysvětlit. Navíc je hodně fixovaná na otce a deset dní je krátká doba, aby si k ní našla cestu. Jana ani nemá takovou trpělivost, aby vše dítěti vysvětlovala.

Na konci si to Jana i Pavel od Petry vyslechli. Oba slíbili, že zkusí svůj přístup k dcerám změnit, ale jak moc vážně to mysleli, to se asi nedozvíme.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text