Výměna manželek: Líná Dominika se rozhodla s rodinou žít v Německu. Je to levnější a dávky jsou štědřejší

Výměna manželek: Líná Dominika se rozhodla s rodinou žít v Německu. Je to levnější a dávky jsou štědřejší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát se v rodinné reality show představí mladá maminka Lucie a starší Dominika. Ta deset dní trávila odpočíváním. Je záhadou, z čeho byla pořád unavená. Marně se Pavel snažil ji zapojit do chodu domácnosti. Jedinou vášeň, kterou na kamery ukázala, bylo kouření.

Dvaatřicetiletá Lucie a o dva roky mladší Pavel se teprve nedávno tajně vzali. Spolu však v rodinném domku s výhledem na Bezděz žijí už pár let a vychovávají dvě děti, Nikolku (4) a Barborku (2). Do Výměny je přihlásila Lucie. Uvedla, že to bylo hlavně ze zvědavosti a proto, že je Pavel trochu bordelář a mohlo by mu to trochu otevřít oči. Lucie také uvedla, že už je pár let doma s dětmi, a tak malé zpestření uvítá. Kromě domu se stará i o malé hospodářství a zahradu.

Nečekaná návštěva v německé domácnosti

Dominika, které je pětačtyřicet let, žije spolu s manželem Vláďou v německém městečku Žitava v pronajatém čtyřpokojovém bytě. Město je na česko-polsko-německém pomezí. Domácnost s ní sdílí dcery (19, 17, 12), manžel Vláďa a přítel nejstarší dcery.

Dominika uvedla, že do Německa odešla kvůli dotěrnému bývalému partnerovi, ale nakonec vyplynulo, že v Německu dostává celou řadu dávek, což jí vyhovuje. Přitom jí stačí, že dělá pár hodin na poště, aby splnila podmínky pro vyplácení dávek. Pracuje brzy ráno, takže má celý den volno. Vláďa rozváží ráno poštu a v noci dělá v Česku taxikáře. S prací to však moc nepřehání, a přestože se snažil vzbudit dojem, že dře ve dne v noci, holky na něj prozradily, že věčně sedí doma v křesle a jen se nechá obskakovat. Netuší, kde jsou v kuchyni talíře a jak se umývá nádobí. Přestože Vláďa lhal o tom, jak finančně domácnost vedou s Dominikou společně, dcery na to měly jiný názor a nestyděly se ho říct. Domácnost financuje Dominika a nejstarší dcera, která rovněž pracuje na poště. Pokud Vláďa jednou za měsíc něco nakoupí k jídlu, je to to jediné, čím do domácnosti přispívá.

V Žitavě v Německu

Lucie je klidný člověk a v nové domácnosti ji zaskočilo jen hodně lidí. Podivila se i nad špínou a silně zakouřeným prostředím, ve kterém musí žít jediná nekuřačka, 12letá nejmladší dcera. Popelníky byly úplně všude a vášeň pro cigarety je to jediné, co všechny obyvatele bytu, až na jednu dceru, spojuje.

Nepříliš dobře vedená domácnost nebylo však to, s čím se Lucie celý pobyt potýkala. Vláďa, který často lhal a vůbec ničím v domácnosti nebyl užitečný, jí po pár dnech už hodně vadil. Navíc se postupně od holek dozvěděla, že ho nesnáší a bojí se ho. Pořád se jen s jejich matkou hádá. Dominice to však asi nevadí, stejně jako jeho lenost a neochota se zapojit do financování domácnosti. Je pouze jedna věc, na které se s Vláďou neshodne. Vláďa má dvě děti z předchozího vztahu, které jsou u nich dvakrát do měsíce na víkend. Vláďa by je chtěl mít ve své péči. S tím Dominika nesouhlasí, protože děti jsou rozmazlené a ona nemá žádné právo se do jejich výchovy zapojit.

V české domácnosti

Dominika pojala pobyt jako dovolenou, takže všechno bylo na Pavlovi. Nenašla si cestu k dětem. Tvrdila, že už zapomněla, jak se o malé děti starat, ale zároveň uvedla, že by si chtěla nějaké dítě do dvou let věku adoptovat a dát mu rodinu. S dětmi si nehrála, nedokázala se ani ráno zapojit do běžné rutiny.

Když došlo na krmení nebo zavírání slepic, Dominika se bála, že by se ušpinila. Nechápala, k čemu Lucie pěstuje zeleninu, když to dá tolik práce a může si ji koupit v obchodě. Jednou se Pavlovi podařilo ji zapojit do zalévání a do skládání dřeva. To Dominika také nepochopila. Není lepší jen doma otočit kohoutkem, než řezat a štípat dřevo na zimu? Vždyť se jí dostane špína za nehty!

Když se změnil režim, v domku pod Bezdězem to konečně mohlo být podle Dominiky. Už nemusela na výlet a jít pešky do kopce! Kromě všech domácích prací a péče o děti musel ještě Pavel shánět masáže, aby si po té dřině Dominika konečně odpočinula. Přece jen, běhat s každou cigaretou ven, protože v této domácnosti se v posteli nekouří, bylo pro dámu z Německa hodně namáhavé.

Mezi 8 očima

Pavel to vzal s nadhledem a žádnou špínu na náhradní manželku neházel. Byl rád, že je z domu. Lucii to nedalo a musela zmínit to, co zjistila během pobytu a co Dominika údajně netušila, přestože uvedla, že si s dcerami často povídá. Holky se Vládi bojí. Proto je sedmnáctiletá dcera raději co nejvíce u příbuzných v Česku, aby s ním nemusela být v jednom bytě. Všem dcerám neustálé hlučné hádky vadí. Dominika ale došla k názoru, že je sama se sebou spokojená, jak Výměnu pěkně zvládla. Nic ve své rodině měnit nechce, jen ty Vláďovy děti by jí vadily.

Zdroje článku: