Vojtěch Vovesný ze seriálu ZOO oslaví teprve šestnácté narozeniny, na kontě má už několik seriálových rolí

Vojtěch Vovesný ze seriálu ZOO oslaví teprve šestnácté narozeniny, na kontě má už několik seriálových rolí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Talentovaný herec Vojtěch Vovesný dosáhne 19. července 2022 teprve šestnácti let, a přitom už má na kontě tolik seriálových rolí! Aktuálně ho můžete vídat např. v seriálu Zoo jako Eda Novotného, mladšího a trochu zhýčkaného bráchu hlavní hrdinky Sid.

Už si stačil zahrát šikanátora i sympaťáka

Vojtěch Vovesný se narodil v Hořovicích v okrese Beroun a do povědomí diváků se výrazněji zapsal v nepříliš sympatické roli šikanátora Lukáše Bursíka z Ordinace v růžové zahradě 2. Docela jinou úlohu přátelského pohodáře teď předvádí v ZOO, kde hraje tak trochu rozmazleného synka z bohaté rodiny, který však nikdy necouvne, když ho starší sestra Sid (Míša Pecháčková) požádá o pomoc.

Někdy sice vedou určité spory, ale vždy to nějak vyřeší. Jako parťák pro lumpárny je Ed Novotný skutečně k nezaplacení – doslova, protože dokud mu táta neobnovil přístup k rodinným penězům, ustavičně chodil škemrat právě za Sid. Byla to koneckonců její vina, že jim oběma táta zabavil kreditní karty.

Kdo je vlastně tenhle pohodář Ed Novotný?

Ed Novotný aktuálně studuje a přebývá na internátu, tedy většinou. Častěji totiž bývá vidět mimo školu. K učení má poměrně ležérní přístup a všechno bere s nadhledem, čímž přidělává vrásky hlavně tátovi Eduardovi (Marek Taclík). Jestli je někdy vážný, tak jen pokud potřebuje peníze na další dárek pro svou přítelkyni Sandru Smíškovou. Neustále ji zve do kina a na večeře nebo jí kupuje drahé a atraktivní věci.

Těžko říct, zda by u ní měl takový úspěch, kdyby to nedělal. Ale to rozhodně nehodlá zjišťovat. Ed je zvyklý na život na úrovni a představa, že by měl někde tvrdě dřít jako jeho nezávislá sestra, se mu ani trochu nezamlouvá.

Kde jste ještě mohli vidět Vojtu Vovesného?

Kvůli roli v ZOO nemá Vojtěch příliš mnoho času ani na své skutečné studium. Má ho sice omluvené, ale bude si muset leccos doplnit, což ovšem za ten obrovský zájem fanynek nejspíš stojí. Role Eda mu vynesla velkou popularitu, zejména na sociálních sítích.

Mladý herec se však už stačil objevit ve spoustě jiných seriálů, např. ve Vyprávěj, v Doktorech z Počátků, Modrém kódu a Sestřičkách nebo v Ohnivým kuřeti. Také si zahrál v několika filmech, všimnout jste si ho mohli třeba v romantických snímcích o životě na venkově Cesta do lesa (2012) a Cesta domů (2021) nebo v hudební komedii Donšajni (2013) a ve filmu Fotograf (2015).

Přejeme Vojtěchovi všechno nejlepší k narozeninám – hlavně zdraví, spoustu životních úspěchů a také mnoho dalších pěkných filmových i seriálových rolí.