Vojtěch Kalich z Ulice zcela okouzlil Terezu Jordánovou

Vojtěch Kalich z Ulice zcela okouzlil Terezu Jordánovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedním z kluků, se kterými Tereza Jordánová tvořila v Ulici pár, byl i Vojtěch Kalich v podání herce Petra Buchty. Tomu scénáristé napsali dramatickou dějovou linku a svedli ho dohromady s dvojčaty Jordánovými.

Vojtěch Kalich vnáší do seriálu čerstvý vítr

Vojtěch Kalich (herec Petr Buchta) se v Ulici objevil v době, když Tereza s Matějem studovali na gymnáziu. Právě k nim do třídy přestoupil ze sportovního gymnázia. To nedobrovolně opustil kvůli zranění kolene, které mu nedovolovalo ve sportu dále pokračovat.

Jaký je Vojtěch Kalich?

Je to pohledný mladý kluk, který však vyrůstal v bublině profesionálních sportovců, a proto je mu běžný pubertální život tak trochu cizí. Je maličko vyspělejší než ostatní a k tomu je děsně prudérní. K jeho charakterovým vlastnostem patří tvrdost a upřímnost, jenže právě kvůli ní se často nelíbí svému okolí. Vojtovi je však jedno, co si o něm myslí ostatní.

Přece jen přestup na normální gymnázium bere jako prozatímní záležitost, protože se hodlá k profesionálnímu sportu zase vrátit.

Nicméně s Matějem a Terezou Jordánovými si sedl perfektně, a tak se s nimi kamarádí. S Terezou Jordánovou, kterou hrála herečka Patricie Solaříková, měli k sobě velmi blízko. Proto netrvalo dlouho a ti dva spolu začali chodit. Jejich společná budoucnost však podle scénáře měla být vrtkavá.

Vojtěch Kalich skončil na vozíku, naštěstí se uzdravil, ale Tereze zlomil srdce

Představitelka role Terezy Jordánové, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Scénář Vojtu Kalicha dovedl až na invalidní vozík, na kterém skončil po tom, co se účastnil surové bitky. Skončit na invalidním vozíku je pro všechny těžkou ránou. Avšak pro bývalého sportovce, který už jednou musel řešit své limity, to bylo neúnosné.

Celá událost se podepsala i na vztahu s Terezou. Ta byla celou dobu Vojtovi velkou oporou, jenže Vojta měl pocit, že Terezu až příliš omezuje a dokonce jí navrhoval, aby se rozešli. O tom však Tereza nechtěla ani slyšet. Ačkoliv byl jejich vztah komplikovaný, Vojtu milovala.

Nakonec se Vojta Kalich z vozíku dostane a pro diváky nečekaně zlomí Tereze srdce. Po tom, co se znovu postaví na vlastní nohy, má chuť odcestovat někam hodně daleko a bez Terezy, aby si vyčistil hlavu a objevil své pravé já. Pro Terezu je to však obrovský podraz, ze kterého se dlouho dostává.

Vojtěch Kalich poté z Ulice mizí, v seriálu se však krátce objeví ještě jednou a s Terezou se nečekaně setká v baru Coolna. Tereza v té době na Vojtu už dávno nemyslí a řeší vztah s Markem, ale Vojta ji znovu dokonale zamotá hlavu.

Diváci však už vědí, že jakkoliv ho milovala, Vojta její budoucnost nepředstavuje. Tereza Jordánová v Ulici nakonec skončí s učitelem Davidem, za kterého se vdává a odjíždí pracovně do zahraničí. Tímto její dějová linka v Ulici skončila a později se v Ulici neukázala ani postava Vojty Kalicha.

 

Zdroje: