Vojta Dyk se ve své nejrozvernější roli na podzim vrací na televizní obrazovky

Vojta Dyk se ve své nejrozvernější roli na podzim vrací na televizní obrazovky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Opět bude trochu provokovat, šokovat a dráždit. Přesto si oblíbený seriál své diváky určitě najde, stejně jako tomu bylo u první série, která měla i sledovanost kolem milionu diváků.

Nové díly seriálu Pan profesor se natáčely až do začátku prázdnin. Kromě Vojty Dyka se na televizní obrazovky vrací i Beáta Kaňoková. Novou posilou druhé řady bude Berenika Kohoutová, která tentokrát nebude dělat stojky, ale představí se v roli angličtinářky a němčinářky.

Česká adaptace německého seriálu Der Lehrer nás vrací do školních lavic, kde se diváci budou potkávat s hodně svérázným učitelem chemie, fyziky a tělocviku. Marek je kvůli svému netradičnímu přístupu k vyučování trnem v oku spoustě svých kolegů, a tak mladý učitel musí často řešit nejen problémy svých studentů, ale i ty své.

V první řadě měl navíc hlavu zamotanou z kolegyně Karolíny. Jak to tak vypadá, v druhé sérii mu dny zpestří další mladá kolegyně.

A co říká o své postavě Vojta Dyk?

„Myslím, že každý z nás by ve věku kolem 17 let chtěl mít takovýho profesora. Já teda určitě jo. Tudíž se ho snažím hrát takovýho, jakýho bych ho sám chtěl mít… To jest profesora, kterej bere svoje povolání zároveň jako poslání, kterej je parťák, ne uměle vytvořená chodící autorita, a kterýho prostě baví to, co dělá, a když už něco dělá, tak na sto procent.“ 

K desetidílnému pokračování si Vojta Dyk odskočil poté, co natáčel velice náročný projekt Il Booemo, což je historický velkofilm o Josefovi Myslivečkovi, jednom z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století.

Velká část filmu v česko-slovensko-italské koprodukci se natáčela v Itálii, kde skladatel pobýval, získal věhlas, a nakonec v zapomnění zemřel. Populární herec se více než rok na tuto roli připravoval a učil se i italštinu, aby mohl komunikovat s italskými herci.

Beáta Kaňoková v seriálu dostala první velkou hereckou příležitost. Třiatřicetiletá herečka má za sebou drobné role v seriálech Specialisté, Anatomie života, Mordparta nebo Dáma a král.

Kaňoková a Dyk, zdroj: TV Nova
Zdroje článku: