Věra Marečková z Ulice je prototypem tchýně, kterou nikdo doma mít nechce. Nebo ano?

Věra Marečková z Ulice je prototypem tchýně, kterou nikdo doma mít nechce. Nebo ano?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nekonečný seriál Ulice doprovází večery všedních dnů na televizních obrazovkách od roku 2005. Není údivu, že za takovou dobu vystřídal mnoho postav. Postava Věry Marečkové (Milena Steinmasslová) doplnila obsazení v roce 2015 a za tu dobu už stihla potrápit kde koho.

Ochranitelství není vždy k dobru. 

Jestli je něčím Věrka přízračná, tak její neustálou potřebou kontrolovat život svému synovi Kryštofovi (známému taky jako Mára, ale Věrka ho zásadně odmítá takto oslovovat) a jako by to nestačilo ráda si rýpne do jemu blízkého okolí. Peklo začala dělat už při vztahu Kryštofa s Monikou Farskou (Anna Fixová) – zmíněný vztah se jí příliš nepozdával.

Jak se říká ‚‚maminky mají vždy pravdu‘‘ a časem se toto partnerství rozpadlo.

Kryštof nezahálel a do jeho života vstoupila Karla. No, ale to by nebyla Věrka, aby se nevměšovala i do další kapitoly života svého syna.

Nicméně nemůžeme ji upřít, že by pro něj a své blízké udělala první poslední. Je také velmi pracovitá a nebála se přivýdělku úklidem penzionu. Postava je na jednu stranu vykreslena nápomocně a ochranitelsky, ale nic se nemá přehánět. Což se jí zatím nedaří a nedá se říct, že by se příliš snažila.   

Osobní život seriálové postavy  

Jejím seriálovým partnerem je Luboš Mareček (Rostislav Novák st.) se kterým si užila mnohé. Luboš propadl gamblingu a není divu, že to vztahem otřáslo. Jak to už v životě bývá, nestačilo jen to a na scéně se objevila dávná láska Michal Štrunc (Vladimír Kratina).

Po mnoha peripetiích došlo na přísloví ‚‚stará láska nerezaví‘‘ a Luboš a Věra tvoří opět pár. Momentálně ji naplňuje smyšlená kauza ohledně synovy manželky Karly Taubrové. Bojí se, že Karla podvádí Kryštofa se svým kolegou.  Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kdy to Věrka vážně už přehnala

Asi nejzávažnější drama, do které se Věrka opřela, byla údajná pedofilie Antonína ‚‚Tonyho‘‘ Bendy. Objektem byl dlouholetý partner a posléze kamarád Dagmar, který společně s paní Marečkovou hlídal její dvě dcery.

Vše se samozřejmě ukázalo jako nepravdivé. Věrka tak dostala lekci, ale ve svých konspiračních teoriích si libuje i na dále.

Jak postavu vnímá sama herečka Milena Steinmasslová? 

Postava na sociálních sítích nesklízí moc velké ovace – divákům přijde otravná a nepřející. To jim upřít nemůžeme, ale na druhou stranu to jen zdůrazňuje, jak pečlivě je postava Věrky napsaná a zahraná, když vzbuzuje takové emoce.

Sama herečka s postavou Věrky problém nemá, ale ani se s ní příliš neztotožňuje. Věrce chybí smysl pro sebeironii, což herečka popisuje jako jednu ze svých vlastností. Pouze dodává, že obě mají rády své potomky (herečka má dva syny).

Mileně Steinmasslové nevadí ani koncept nekonečných seriálů, dodává že je to vlak, ze kterého se dá vždy vystoupit. Navíc se věnuje mnoha jiným odvětvím například hraní v divadle nebo vede kurzy rétoriky.  

Zdroje: