Cancel Culture v podání tvůrců Game of Thrones, seriál Vedoucí katedry Vás rozhodně bude bavit

Cancel Culture v podání tvůrců Game of Thrones, seriál Vedoucí katedry Vás rozhodně bude bavit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Katedra angličtiny na univerzitě Pembroke je v krizi a zachránit ji může jen Sandra Oh, není to ale tak jednoduché. Šestidílný komediální seriál z pera Amandy Peet vznikl v produkci tvůrců Game of Thrones, zasloužil by si ale dílů klidně víc.

První žena nebělošského původu na vedoucí pozici

Fiktivní univerzita Pembroke se potýká s mnoha problémy, hlavně těmi personálními, které se promítají do jejího fungování. Obzvlášť katedra anglického jazyka na tom není dvakrát nejlíp a je třeba udělat změny. Ty představuje právě nová vedoucí katedry, kterou ztvárnila Sandra Oh. Nová vedoucí, odhodlaná vrátit ústavu dávnou prestiž to ale nemá vůbec jednoduché. Univerzita klade vysoké nároky, navíc ona je první ženou nebělošského původu na tak významné pozici. Její práci pak značně komplikuje také její osobní život a vztahy s kolegy, především pak s jedním určitým kolegou.

Sandra Oh má unikátní humor

Neumíme si představit nikoho jiného, kdo by tuto roli ztvárnil lépe. Sandru Oh jsme mohli vídat například ve známém seriálu Chirurgové, a i do seriálu Vedoucí katedry přenesla svůj přirozený šarm, smysl pro humor a energii. Ačkoliv hlavní hrdinka občas bojuje s nedostatkem sebevědomí, přes všechny překážky se snaží dojít ke svému cíli, a to občas opravdu komicky.

Amanda Peet ví jak na to

Seriál Vedoucí katedry je počin Amandy Peet, která společně s Annie Wyman napsala dramatický, přesto humorný scénář. Amanda Peet je dle webu fandimeserialum.cz manželkou Davida Benioffa, který se svým kolegou D. B. Weissem seriál produkovali. Ačkoliv dříve spolupracovali s HBO, kde vznikl jeden z nejúspěšnějších seriálů 21. století Game of Thrones, nyní spolupracují s jejich přímým konkurentem, se streamovací platformou Netflix. Právě zde je tento krátký a povedený seriál k zhlédnutí.

Zdroje: