Nové vánoční filmy pro letošní rok. Které stojí za zhlédnutí?

Nové vánoční filmy pro letošní rok. Které stojí za zhlédnutí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prosinec už je tu a Vánoce klepou na dveře. Tak proč si čekání trochu nezpříjemnit vánočními filmy s tou pravou sváteční atmosférou? A protože už jste jich určitě viděli celou řadu, stojí za to dát šanci i těm novějším. Podívejte se na pár letošních, které stojí za zhlédnutí.

Vánoční hrad (A Castle For Christmas)

V této romantické komedii od Netflixu se v hlavních rolích představí Cary Elwes a Brooke Shields. Brooke hraje Sophii, úspěšnou spisovatelku, která se však kvůli menšímu skandálu rozhodne odjet do Skotska. Tam jí do oka padne hrad, který je spojen s její rodinnou historií. S místním vévodou v podání Caryho Elwese sice zpočátku řeší všelijaké spory, ale nakonec se v historickém pozadí skotského hradu začne formovat milostný příběh jako z románu. Atmosféra Vánoc i nádherného prostředí příběh ještě umocňuje a dokáže díky tomu opravdu zaujmout. 

8-Bit Christmas

Tato novinka od HBO mnohé jistě přiláká už kvůli tomu, že v ní září Neil Patrick Harris, známý jako Barney z Jak jsem poznal vaši matku. Jde o poněkud neobvyklý vánoční příběh plný nostalgie. Odehrává se totiž v osmdesátkách, kdy dárkem, po kterém všechny děti toužily, byla konzole Nintendo. Ve filmu jde právě o dobrodružství a příhody, kterými si Harrisova postava v dětství procházela a co všechno za oblíbenou videohru musela obětovat.

Jako kůl v plotě (Single All The Way)

Tato vánoční komedie pobaví a možná vám připomene i nepříjemné poznámky vašich příbuzných. Právě ty už Peter nemůže vystát, a tak přemluví svého kamaráda Nicka, aby na Vánoce předstíral, že spolu chodí. Oba se začínají navzájem mnohem lépe poznávat, i když se znali už několik let. Tak zkuste hádat, jak to mezi nimi nakonec dopadne.

Snímek má ale i přes poměrně předvídatelnou zápletku své kouzlo a atmosféru, tak mu dejte šanci.

Chlapec, kterému říkají Vánoce (A Boy Called Christmas)

K Vánocům neodmyslitelně patří také pohádky a tento britský rodinný snímek má k jedné hodně blízko. Jde o příběh o Otci Vánoc a jednom odvážném chlapci Nikolasovi, který se vydává na dalekou cestu. Dostane se tak do kouzelného světa plného elfů a nadpřirozených bytostí. Kromě nich tam však nalézá také svůj osud a pravou podstatu Vánoc. Příběhem provází herečka Maggie Smith a hlavní roli ztvárnil mladý Henry Lawfull.

 

Zdroje: