V kuchyni MasterChefa je letos dovařeno. Naštěstí nevyhrála genderová politika ani slzičky

V kuchyni MasterChefa je letos dovařeno. Naštěstí nevyhrála genderová politika ani slzičky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítěz letošního ročníku je určitě překvapením, protože trochu moc okaté protěžovaní Terezy se slzičkami a hujerovským vztahem k porotě vytvořilo dojem, že když loni vyhrál Pecina, letos by trofej měla uchopit v rámci genderové vyváženosti dívčí ruka.

Velké finále se hraje o dva a půl milionu korun a také o příležitosti, jak kuchařské řemeslo dále rozvíjet. To je však nejen odměnou pro vítěze, ale své příležitosti dostanou i ostatní. I tak je finále zadostiučiněním pro lidi, kteří se do takového projektu pustí. Přece jen, MasterChef je každý rok jen jeden.

Naše finalisty přišli podpořit jejích příbuzní. Za Terezou přišla máma, za Honzou dcera a za Kubou přítelkyně. Ti spolu se všemi vyřazenými účastníky letošního ročníku sledovali boj o trofej z balkonu.

Tříchodové menu, na které měli soutěžící vždy 60 minut na chod, mělo odrazit jejich osobnost a cestu soutěží. Po dvou chodech se měl jeden z trojice vyřadit.

Tereza si pro předkrm vybrala chobotnici. Že by se v ní viděla? Honza vsadil na kedlubnu z dětství a na uzeného úhoře, kterého jeho babička nazývala božím olejíčkem. Kuba šel odvážně do kulajdy.

Po prvním kole si vyslechl kritiku hlavně Honza, Terka za chobotnici v papiňáku, kterou nazvala grilovanou (gril ani z dálky neviděla) sklidila uznání. Porotci hodnotili od 1 do 10 a Tereza získala náskok. Kuba si z toho nic nedělal, jen o bod méně získal za obyčejnou kulajdu.

trofej
trofej | Zdroj: TV Nova

Druhé kolo už bylo zásadní. Jeden soutěžící, který by neměl z trojice uspět, měl jít z kola ven. Tereza si opět zvolila drahé suroviny, k jelenímu steaku nabízela omáčku z foie gras a lanýžů. Ani při tomto vaření nebylo jasné, jak ji má jídlo prezentovat.

To Honza vsadil na králíka z dětství a vylepšil ho černým bezem, který měl ve vzpomínkách, a také ledvinkami, ředkvičkami a špenátem. Kuba šel na jistotu, maso připravit umí. Ke kotletce z přeštického pašíka udělal glazované zelí.

Za nemalý honorář, který porotci berou, nám bohužel neukázali, jak tento chod ohodnotili. Navíc, když spolu sedí při hodnocení u jednoho stolu, objektivita se musí mít na pozoru.

Jak však z hodnocení vyplynulo, za Terezou se Jakub i Honza umístili bodově stejně, takže na dezert šli všichni tři.

Terka vsadila na sněhové pusinky, Honza na milované jahody ze zahrádky a Kuba na kuličky z odpalovaného těsta. Bodové hodnocení porotců opět chybělo. To přece diváky vůbec nezajímá.

Je tak velice těžké posoudit, čím si vítězství zasloužil Honza a nebyl to třeba Kuba. Nakonec na tom až tak moc nesejde, oba kluci si vedli skvěle, a to si nemuseli ani lepit řasy a podlézat porotě. Finále tedy dopadlo dobře.

Zdroje článku: