Naši slavní seriáloví vegani z Růžovky a Ulice: Kdo se tohoto životního stylu vzdal a proč?

Naši slavní seriáloví vegani z Růžovky a Ulice: Kdo se tohoto životního stylu vzdal a proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veganství znamená jediné, a to lásku ke zvířatům v takovém smyslu, že vegan nepozře nic, neobleče nic a nefandí ničemu, kvůli čemu by zvíře jakkoliv trpělo. Takových vyznavačů je mnoho jak mezi zahraničními, tak českými celebritami. Je ale jedna, která se tohoto způsobu života vzdala.

„Chytil jsem ji pod krkem a samozřejmě, jak jsem ji držel, cítil jsem, jak dýchá, jak se bojí a tluče jí srdce, jak měkké má peří. A došlo mi, že na tohle zvíře nemám vůbec chuť, že ho nechci zabít.”

Zástupy slavných amerických celebrit propadly veganství buď z vlastního přesvědčení, nebo proto, aby na sebe více upozornily. Většinou to ale skutečně dělají proto, že si uvědomují a není jim lhostejné, jaký osud mají zvířata, která jsou předurčena k tomu, aby zahynula pro uspokojení lidských potřeb. Dalším důvodem jsou zdravotní potíže způsobené špatnými stravovacími návyky. Známými zahraničními vegany jsou například filmové hvězdy jako Brad Pitt, Pamela Anderson nebo Michelle Pfeiffer. 

I mezi našimi celebritami se najdou zapřisáhlí vyznavači veganství. Jedním z nich je populární zpěvák, ikona mladých, Ben Cristovao. Ten se k veganství dostal při návštěvě svého kamaráda: „Pozval mě na ranč, kde má rodinu a zvířata, která tam s nimi žijí v míru poté, co všichni přestali jíst maso. Řekl, že jestli chci kuřecí, slepici si musím zabít sám. Když jsem mohl jíst roky nekonečně kuřecích prsíček, přece bych měl dokázat zabít slepici, ne? Navíc jsem už velkej chlap. Chytil jsem ji pod krkem a samozřejmě, jak jsem ji držel, cítil jsem, jak dýchá, jak se bojí a tluče jí srdce, jak měkké má peří. A došlo mi, že na tohle zvíře nemám vůbec chuť, že ho nechci zabít. Že mám chuť jen na výsledný produkt až na samotném konci celého procesu, který s tímhle tvorem nemá nic společného. Slepice dostala jméno Božena a od té doby maso nejím”, sdělil Cristovao Blesku.

Další dlouholetou odpůrkyní masa je současná hvězda Ulice, Barbora Seidlová, která v seriálu ztvárňuje matku dospělé dcery, Dianu Rytířovou. 

To herečka Tereza Ramba s příchodem prvního potomka svůj veganský způsob života pověsila na hřebík. Dala přednost blahu miminka, které kojila a zároveň se jí změnily chutě. Jak na sebe sama prozradila pro blesk.cz: „Žeru všechno a žeru strašným způsobem.“ I když na návrat k veganství pomýšlela, jen tak se k němu nevrátí, protože z ní za pár měsíců bude dvojnásobná maminka. 

Tereza Ramba
Tereza Ramba, Zdroj: Pavel Gwužd / nextfoto

Zdroj: