Ulice: Chris dosáhl svého! Prarodiče si ho odvezou do Amsterodamu

Ulice: Chris dosáhl svého! Prarodiče si ho odvezou do Amsterodamu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Franta se Skyler dělali, co mohli, aby synkovi zařídili hezký domov. Ani veškerá snaha však zjevně nestačí, protože Chris neustále naříká, že chce zpátky do Nizozemska. Padne tak nevyhnutelné rozhodnutí – chlapec se s babičkou a dědou vrátí do Amsterodamu.

Aničku, Frantu a Skyler čeká srdceryvné loučení s Chrisem

Franta se omluví Jeanu-Claudovi a Justine za to, že je podezíral. Myslel, že Chrisovi popletli hlavu, aby s nimi chtěl odjet do Amsterodamu. Podle Aničky po tom chlapec touží už dlouho, zkrátka se mu stýská po domově, kde byl odmalička zvyklý. Ač neradi, zváží Skyler a Franta možnost stěhování.

Nakonec dospějí k závěru, že odjet by měl jenom Chris, protože Skyler se nemůže takhle narychlo utrhnout z práce a od povinností. Pomyšlení, že už se synem nebude trávit každý den, jí rve srdce. V poslední době byli pořád spolu a ona si uvědomila, jak moc synka miluje. Proto jí není příjemný následný rozhovor s vlastními rodiči. Má pocit, že selhala jako máma nejen v jejich očích, ale i v těch vlastních.

Když Chris s babičkou a dědou skutečně odjede zpátky do Amsterodamu, Skyler nechce zůstat sama a navrhne Frantovi, aby si zašli k Henrymu na pivo. Celou dobu však omílá, jak byla hloupá, že dřív dávala před Chrisem přednost kariéře a svým snům. Jak vůbec mohla odejít od Franty a začít si s Dirkem? Vždyť Franta je nejlepší kluk, jakého kdy poznala, a také mu to řekne. Ten si jejího prohlášení váží a ujistí ji, že rozhodně není špatná matka. Koneckonců své dítě nikdy neopustila, jako to udělala Zuzana jemu, když byl malý.

Pak Franta oznámí Skyler, že už bude muset jít domů, protože ho čeká domluvený rozhovor s Bárou. No jo, Bára – na tu by Skyler neměla zapomínat.

Stíhání Jakuba pozastaveno! Až se to dozví Mára…

Karla obdrží špatnou zprávu – Jakubovo stíhání bylo dočasně odloženo a opatření zabraňující mu přiblížit se k Marečkovým bylo zrušeno. To podle ní ale ve výsledku znamená, že celé vyšetřování se ruší úplně. Až se o tom dozví Kryštof, určitě se pořádně naštve. Jirka ví, jak moc si Mára přál, aby Jakub skončil ve vězení na hodně dlouho, a proto se nabídne, že mu tu nepříjemnou novinku sdělí sám. Karla však uznává, že si musí sníst, co si nadrobila – až do hořkého konce.

Nedostane se ale k tomu, aby si s Kryštofem rozumně promluvila. Je nevrlý už jen proto, že se malý Karlík nacpal dortem, co dostal k svátku, a nechce večeřet. Ještě víc ho ale rozčílí, když náhodou uklouzne po dětském autíčku. Dlouho v něm kypěl potlačovaný hněv, který nyní vybouchne s plnou parádou. Než si uvědomí, co dělá, seřve celou rodinu a rozpláče Karlíka. Vyděšený Vojta raději odejde do pokoje, kam se mu Kryštof později přijde omluvit.

Bude to u Marečkových vůbec ještě někdy jako dřív? Zdroj: TV Nova

S Karlou se ovšem pohádá ještě víc. Ona mu totiž navrhne, že z bytu odejde, protože žít v tomhle permanentním napětí je pro ni neúnosné. Kryštof odmítne a řekne jí, ať laskavě vymyslí něco lepšího, když to koneckonců celé zavinila. Sám vyklidí pole a jí nezbývá než se zoufalstvím rozplakat.

Zdroj článku:
  • Autorský text