Ulice: scenárista to nevydrží a přizná se Karle, že je zamilovaný

Ulice: scenárista to nevydrží a přizná se Karle, že je zamilovaný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trápení může vypadat všelijak. Blanka se vyrovnává se skutečností, že není s Evženem a znovu se napila. Alice tak moc touží po dítěti, že není schopna mluvit o ničem jiném. A scenárista Štěpánek? Ten půjde ve 4215. dílu také s pravdou ven.

Blanka se nechá dobrovolně hlídat Veronikou, aby neměla znovu chutě se napít. Dvě vypité láhve, kterým podlehla, jsou jako jízdenka do pekla pro nedávno léčenou alkoholičku. Když však Veronika usne, Blanka se vplíží pro svou kabelku. Proč?

Veronika ráno po probuzení s hrůzou zjistí, že Blanka není v bytě. Zanedlouho potom se odemknou dveře a Blanka přichází domů. Zdá se být střízlivá. Šla si jen pro cigarety, ale těžko tomu věřit, protože si žádné nepřinesla. Prý neměla odvahu vkročit do obchodu, kde kromě cigaret prodávají i alkohol. Veronika se tedy nabídne, že jí pro cigarety dojde. Vysvětlování však Blanka bude mít mnohem více. Musí si pro všechny vymyslet výmluvu, proč je nemůže přijmout u sebe doma. Na Marii si vymyslí virózu, jenže ta se později objeví u jejích dveří, protože má o ni starost. Možná dobře, že si Blanka vymyslela právě nemoc, protože vypadá příšerně, ale stejně své mámě nakonec poví celou pravdu. O Luďkovi, o Evženovi, o Vandě, i o tom, že se napila. Zatajila jí však skutečnost, že ji Luděk napadl. 

Štěpánek se dostává do přízně Věry Marečkové tím, že jí pomáhá s jejími spisovatelskými pokusy. Může z ní ale zároveň šikovně tahat i informace, které ho velmi zajímají, a to je jeho hlavní cíl. Je až posedlý tím dozvědět se co nejvíce o Karle a jejich manželské krizi s Kryštofem. Mnohem raději než s Věrou však Jakub Štěpánek tráví čas s Karlou. Při dalším setkání to nevydrží a řekne Karle, že ji miluje!  

U Alice a Bedřicha se všechno točí okolo dítěte, po kterém Alice čím dál víc touží a Bedřich hledá důvody, proč je to nesmysl. Jeho věk, jeho ubývající životní síla, jeho chuť a také obavy z toho, že by se mu mohla vrátit rakovina, ho odrazují. Pořád totiž bohužel existuje a bude existovat možnost, že se mu nemoc může vrátit. A neumí si představit, kdyby se to stalo, že nechá na Alici veškerou starost o dítě a zároveň i o něj, protože nebude schopen fungovat. Zamyslí se zároveň i nad tím nejhorším. Alice si však nic z toho nechce připustit. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text