Rádi ponižujete citlivé dospívající studentky? Staňte se ředitelkou školy v Ulici

Rádi ponižujete citlivé dospívající studentky? Staňte se ředitelkou školy v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka se v 4184. dílu psychicky připravuje oznámit rodičům, že se na ně chystá její třídní učitelka. Bohužel to vlivem večerních okolností nestihne a ráno, než se zmůže na slovo, už Magda stojí ve dveřích. Klímovi ji uvítají v pyžamech, polospící a v podroušeném stavu po uplynulém flámu.

Rychle se však proberou, když začne učitelka vyprávět. Magda nejprve navede rozhovor na bitku, která se strhla ve škole. To však rodiče netuší, proč se Anežka s Michalem do rvačky připletli. Respektive, proč byla Anežka důvodem celého incidentu a následného fyzického konfliktu. Anežku tak čeká velmi nepříjemná rozmluva s rodiči týkající se jejího intimního života, se kterým vlastně ještě vůbec nezačala a poslední, s kým by tyto záležitosti chtěla řešit, jsou právě oni. Takové potupě by se Anežka mohla vyhnout, kdyby ředitelka Landová netrvala na informování rodičů o tom, co se stalo-nestalo na lyžařském výcviku.

Nechovej se k ostatním, jak nechceš, aby se oni chovali k tobě. Na tohle přísloví měla pamatovat Ája, když se v minulosti často ocitala v náručí zadaných či ženatých mužů od rodin. Tenkrát se jejich manželkám, matkám jejich dětí, smála. Jenže teď stojí na opačné straně a do smíchu už jí tolik není. Ája se totiž bojí, že jí Sára odloudí Mária. Mário si se Sárou dost rozumí, čehož bude Ája svědkem, když se zastaví v bistru. Mário o Sáře navíc dost často doma mluví. 

 
 

Magda rázně zasáhne proti komentáři jednoho žáka narážejícího na Anežku a ohavný pořadník. Třídní učitelka však nebude jediná, kdo se ve třídě postaví na Anežky stranu. Nečekaně sebere odvahu i Svatka, které Anežka oporu obratem vrátí. Kdo bude tentokrát za toho, na koho si všichni ukážou prstem, bude jejich trapný spolužák.

Blance hodně záleží na tom, aby se Vanda s Jolanou pokusila usmířit. Živě si totiž ještě pamatuje, jak se jí odcizila její dcera Kristýna, a jak dlouho k sobě obě ženy hledaly znovu cestu. Oporu Blanka nachází ve své vlastní mámě, která se snaží přimět Jolanu, aby Vandě pomohla. Ta však o tom nechce ani slyšet. Všechno tedy záleží jen a jen na Vandě, takže by se měla hodně snažit, jestli chce být její mámě opět blízká. 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text