Děti Ulice: Domů je musela, jako dva kriminálníky, dovést policie

Děti Ulice: Domů je musela, jako dva kriminálníky, dovést policie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mít rád přírodu je milé a žádoucí. Chránit ji a pečovat o ni je taky v pořádku. Jenže všechno má své meze. Ty však zapálená slečna Klímová nevidí a nepřipouští si je, i když je na ně v 4157. dílu důrazně upozorněna.

Anežka Klímová létá ode zdi ke zdi. Nejprve jí rozum zatemnila láska ke spolužákovi a zrada její kamarádky, která se za Anežčinými zády stala jeho přítelkyní. Anežka hájila svou čest, když je spolu načapala a vrhla se na Svatku jako lvice po kořisti. S odmilováním se se tak v hlavě dospívající dívky uvolnilo místo pro nová dobrodružství, když jí láska nevyšla.

A protože miluje ekologii, vrhá se po hlavě právě do jednoho projektu spojeného s přírodou. Projekt však nepořádá škola, ani Prokop, ale zrodí se v její vlastní mysli. V noci se vydává se zahradnickým náčiním, semínky, kamarádem a bratrem v zádech na pozemek školy. Jeden vzorný občan je však nachytá a nahlásí je na policii. Ti naloží všechny tři hříšníky do auta a odvezou je domů. U Klímů tak i přes noční klid bude velký randál. A pro obě děti to bude mít ještě dohru. 

 

Hlavu plnou nápadů má i Vendula. I přes starost a radost z právě narozené dcerky zasahuje na dálku do chodu jejího bistra, což její tým i rodina ani nežádají, ani neschvalují. Pavel se chystá si o tom s Vendulou promluvit, ale má jako novopečený otec napilno. Každý jeho večer se teď odehrává v nějakém občerstvovacím zařízení.

Do hospody zajde i Lumír. A to konečně s Dianou. Večer bude pro oba velice příjemný, nic tedy nebrání tomu, aby si to v blízkém čase zopakovali. Za jaké podmínky Diana na další pozvání kývne?

Vanda souhlasí s přestěhováním se do garsonky. Všichni ji ochotně obskakují a pomáhají Vandě s malováním, toho se ujme Evžen, a se základní výbavou do bytu. Dokonce i Marie jí nabídne své vlastní věci, které Vanda s milým úžasem přijme. Jak dlouho bude mír mezi ženami trvat? Snad do té doby, dokud Marie nezjistí, od koho si Vanda dál bere peníze. 

 

Zdroj:

  • autorský text