Tři hodiny napětí přinese na obrazovky České televize zasmušilý Hofmann a divoký Maštalír

Tři hodiny napětí přinese na obrazovky České televize zasmušilý Hofmann a divoký Maštalír
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Třídílná minisérie vystřídá v neděli v hlavním večerním vysílacím čase rozporuplný seriál To se vysvětlí, soudruzi!, který byl pro vetšinu diváků velkým zklamáním. Poprvé se s novým seriálem diváci potkají 28. dubna a půjde o hon na sériového vraha.

V poslední době se minisérie, hlavně ty s kriminální zápletkou, stávají oblíbeným diváckým formátem. Dramatický příběh ukazuje práci kriminalistů a co všechno jsou ochotni udělat a kam až zajít, aby případ vyřešili. Vše ještě komplikuje jeho složitost, rozsah a blížící se promlčení zločinu.

Kriminální psychologické drama se opírá o skutečné pracovní praktiky a tvůrci ho tentokrát umístili do drsného ostravského prostředí, kde vyšetřování na hraně zákona představuje jedinou možnost, jak dopadnout sériového vraha.

Atraktivnímu příběhu dodává ještě větší přitažlivost herecké obsazení. Zasmušilého policistu Michala Janouška hraje Martin Hofmann, který tak utrápený výraz snad na kamery ještě nepředvedl. Marně budou diváci čekat na jeho rošťácké pousmání a černý humor. Jeho drsného kolegu a vyšetřovatele Josefa Krulicha, kterého nic nedokáže zastavit, hraje slovenský herec Tomáš Maštalír.

Tomáš Maštalír o své postavě říká:

Je zarputilý. Když vidí, že v rámci systému, jehož je součástí, jsou trhliny, kvůli kterým je ohrožena spravedlnost, tak jedná. Nebojí se konfrontovat nadřízené, pokud s něčím nesouhlasí. Vadí mu, když zjistí, že vyšší orgány policejního a justičního systému, které byly stvořeny, aby spravedlnost hájily, nefungují. Rozčiluje ho, že ti, co by tyto problémy měli vidět a hlavně řešit, se rozhodnou dělat, že neexistují.

Režisérem je zkušený třiapadesátiletý Peter Bejbak, který má za sebou práci na celé řadě seriálů, které si diváci oblíbili. V posledních letech se jako režisér podepsal pod seriály Kriminálka Anděl, Matematika zločinu, Chlap, Devadesátky nebo Případy 1. oddělení.

Na scénáři dramatu spolupracovali Jakub Režný a Aleš Preis. Podle Aleše Preise se seriál mimo jiné zabývá otázkami spravedlnosti a daně, kterou je třeba zaplatit za odhalení pravdy. Vyšetřovatelé se občas dostávají do situací, které pro ně začínají být nebezpečné a jsou na hraně toho, co si mohou ve své práci dovolit. Aby uspěli a dostali darebáky před soud, musí občas hodně riskovat, a to nejen své životy, ale i svou kariéru. Autor scénáře dobře ví, o čem mluví, protože pracoval jako kriminalista. V minulosti byla dokonce seriálová postava kapitána Pražáka v seriálu Případy 1. oddělení vytvořena podle jeho předobrazu.

Zdroje článku: