Tragédie na place při natáčení westernového snímku Rust

Tragédie na place při natáčení westernového snímku Rust
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to až neuvěřitelné, co se může stát na natáčení filmu. Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou zranil dva lidi střelnou zbraní. Zraněná mladá žena zranění podlehla.

Kulka, kterou Alec Baldwin vypálil z filmové rekvizity nejprve zasáhla kameramanku Halynu Hutchins a poté co prošla jejím tělem zasáhla klíční kost režiséra Joela Sauzy. Natáčení bylo přerušeno a oba zranění byli převezeni do nemocnice. Hutchins cestou vrtulníkem zemřela. Celý šokující incident se stal v Novém Mexiku, kde štáb natáčel.

Herec Alec Baldwin byl vyslýchaný ohledně střelby a jeho auto bylo spatřeno před úřadem šerifa okresu Santa Fe. Baldwin je ze situace zdrcený a ptá se, kdo je zodpovědný za to, že dostal do ruky nabitou zbraň.

Za všechny ty roky jsem nikdy nedostal do ruky ostře nabitou pistoli!

Přesto, že šlo o nízkorozpočtový projekt za 6 milionů, štáb absolvoval bezpečnostní školení. Zatím nebylo vzneseno žádné obvinění.

Smrtelná filmová nehoda připomněla fanouškům známý smrtelný incident z natáčení filmu Twilight Zone: The Movie v roce 1982, který vedl k trestním stíháním a dal podmět ke zvýšení bezpečnosti práce u filmu.

Smrtelná střelba Aleca Baldwina přišla téměř po 40. letech, kdy během natáčení zemřel herec Vic Morrow a dvě děti ve věku 6 a 7 let. Tragédii zavinil zřícený vrtulník, který je rozdrtil. Za nehodou byla předčasná exploze, která měla simulovat výbuch z minometu. Ta zasáhla rotorové listy a stroj se zřítil. Režisér a další 4 lidé odešli od soudu s trestem 10 měsíců za neúmyslné zabití a filmové studio platilo odškodnění pozůstalým.

Ani incidenty se střelnou zbraní nejsou v Hollywoodu novinkou. V roce 1984 se smrtelně zranil Jon Erik Hexum (26) při natáčení seriálu Cover Up. V roce 1993 byl při natáčení filmu The Crow postřelený do břicha Brandon Lee (28), syn legendárního Bruce Leeho. Na následky zranění zemřel.

Teď je ovšem pozornost upřena na Aleca Baldwina, který je také producentem filmu, kde došlo k nešťastné události. Manželka herce už byla viděna, jak opouští s dětmi newyorský byt, aby unikla pozornosti novinářů. Předpokládá se, že ve hře je vysoké odškodnění pro rodiny zesnulé kameramanky i zraněného režiséra.

 

Zdroj: