Jasná jednička v TOP 10 na Netflixu: Nový špionážní film, kde by se Bond nechytal

Jasná jednička v TOP 10 na Netflixu: Nový špionážní film, kde by se Bond nechytal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V novém akčním filmu s názvem 355 z letošního roku je špionáž pouze doménou žen a většina mužů, kteří se ve filmu objeví, jsou padouši. Hlavní role vytvořila pestrá skupina pěti žen.

Akční špionážní film je v režii Simona Kinberga, který si do hlavních rolí vybral zrzku Jessicu Chastain, hvězdnou Penélope Cruz, Fan Bingbing, Diane Kruger a Lupintu Nyong´o. Nesourodá skupina špionek musí spolupracovat, přestože k sobě zrovna moc přátelské city nemají. Svět je ale v ohrožení.

Název filmu 355 je odvozený od tajemné špionky, která byla označována jako „Agent 355“ a zemřela v roce 1780. Byla jednou z prvních špionek, které pracovaly pro Spojené státy. Její skutečná identita není známá. Natáčelo se v Paříži, Maroku a Londýně.

Jižně od Bogoty probíhá mimořádně důležitý obchod. Dojde na střelbu a dešifrovacího programu, který má neuvěřitelné schopnosti, se zmocní kolumbijský agent. Právě tímto okamžikem začíná hon na každého, kdo se k nebezpečnému zařízení přiblíží. Každý ho chce mít a všichni jsou ochotní jít přes mrtvoly. Jednou ze špionek, která je pověřena získáním zařízení, je Mace (Jessica Chastain). Ta se vydává do Paříže se svým parťákem Nickem, který je během akce zastřelený. Tak to alespoň vypadá.

Mace dostává svolení od nadřízeného Larryho Markse, aby zařízení našla. Spojí se s dávnou přítelkyní a britskou agentkou MI6 Khadijah Adiyeme (Lupintu Nyong´o), aby ji požádala o pomoc. Do cesty se jim dostane psycholožka DNI Graciele River (Penélope Cruz), která nemá s prací v terénu žádné zkušenosti, ale za daných okolností se bude muset přizpůsobit. Skupinu žen doplní agentka tajné čínské organizace Lin Mi Sheng (Fan Bingbing – jedna z nejlépe placených čínských hereček) a konkurenční agentka německé BND Marie Schmidt (Diana Kruger).

V trochu zmateném sledu událostí vychází na povrch, že po dešifrovacím zařízení pátrá celá řada lumpů. Ženy se budou muset spojit, aby se jim podařilo odrazit nepřítele. Prakticky všichni jejich kolegové jsou zrádci a není úplně jasné, komu mohou věřit.

Nápad na film měla Jessica Chastain, která navrhla svému známému režisérovi, že by mohli natočit ženský špionážní film, jenž je inspirovaný mužskými hrdiny z filmů Mission: Impossible a James Bond.

Jak se jim to povedlo, můžete posoudit sami.

Film získal chladnější ohlasy, ale dvouhodinová podívaná, která je bohužel jen s českými titulky, může zaplnit večerní program. Do oblíbených pořadů si zřejmě moc lidí film nedá, ale alespoň kvůli Penélope Cruz a Diane Kruger je film naší redakcí hodnocený jako průměrný snímek, který moc nenadchne, ale neurazí.

Zdroj článku:
  • autorský článek