Nový akční film ve stylu devadesátých let – Tom Clancy: Bez výčitek

Nový akční film ve stylu devadesátých let – Tom Clancy: Bez výčitek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tom Clancy byl úspěšný spisovatel, jehož romány se opakovaně objevovaly v centru pozornosti filmových tvůrců. Určitě si vzpomenete na skvělé filmy jako například Hon na ponorku, Vysoká hra patriotů nebo Jasné nebezpečí.

Hrdina nového filmu John Kelly se objevuje už ve třetí filmové adaptaci. Ve filmu Jasné nebezpečí (1994) jej ztvárnil Willem Dafoe, ve snímku Nejhorší obavy (2002) zase Liev Schreiber. Tentokrát se potkáte s Michaelem B. Jordanem, který je v poslední době u filmařů velmi oblíbený. Tom Clancy prodal práva na román Bez výčitek v roce 1993 za 2,5 milionů dolarů. Autor se filmového zpracování už nedožil. Postava Johna Kellyho je po Jacku Ryanovi druhá nejslavnější románová postava tohoto autora, která ožila na filmovém plátně.

Jde o průměrný akční film, který se ke smutku všech příznivců románu vůbec knižní předloze nepodobá a působí dojmem, že chtěl těžit ze zavedeného jména autora a čtenářsky oceněné knihy.

Pokud nemáte srovnání s knižním příběhem, film vám určitě vyplní večerní program.

Příběhová linie

Elitní agent Navy SEAL odkrývá mezinárodní spiknutí při hledání spravedlnosti za vraždu své těhotné manželky. Ta zemřela v aktu pomsty, kterou spáchala skupina ruských vojáků kvůli supertajné akci, které se John účastnil. Ten začne vrahy nemilosrdně pronásledovat. Na pomoc si přizve svou kolegyni z Navy SEAL Karen Greer (Jodie Turner-Smith) a kolegu z CIA Roberta Rittera (Jamie Bell). Společně potom překvapivě odkrývají tajnou zápletku, která by mohla vyústit ve válku mezi Ruskem a USA. John je v těžké situaci, kdy musí volit mezi cestou pomsty za smrt své ženy, nebo zabránit mnohem většímu zlu.

Film můžete sledovat na PRIME VIDEO, kde si můžete vyzkoušet týdenní zkušební verzi zdarma.

Pokud se vám po díle Toma Clancyho stýská, můžete sáhnout po osvědčených filmových pochoutkách:

  • Hon na ponorku (USA 1990) V hlavních rolích můžete obdivovat Seana Conneryho a Aleca Baldwina.
  • Vysoká hra patriotů (USA 1992) Harrison Ford jako Jack Ryan je stále nebezpečně chytrý a na správném místě.
  • Jasné nebezpečí (USA 1994) Opět Harrison Ford, který bojuje proti drogové mafii a nečestným kolegům z CIA.
  • Nejhorší obavy (USA 2002) Tentokrát se v roli Jacka Ryana představil Ben Affleck, který právě začíná v CIA jako mladý analytik a mentorem je mu starší kolega Morgan Freeman.

Zdroj: 

  • https://www.csfd.cz/ 
  • https://www.imdb.com/