The Foreigner: Bombastický akčňák ve starém stylu právě teď na Netflixu

The Foreigner: Bombastický akčňák ve starém stylu právě teď na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud si myslíte, že Pierce Brosnan je typicky kladným filmovým hrdinou, tento film vás přesvědčí o tom, že měl možná zkusit hrát darebáky už před léty. Jde mu to totiž opravdu skvěle.

V akčním thrilleru z roku 2017 pod režijním vedením Martina Campbella uvidíte také hereckou legendu Jackieho Chana. Příběh vznikl podle románu The Chinaman od Stephena Leathera a sleduje otce, který se rozhodl pomstít smrt své dcery. Výkony obou hlavních hrdinů byly kritiky kladně oceněny.

Děj filmu

Ngoc Minh Quan je ovdovělý bývalý voják speciálních jednotek a má za sebou drsnou zkušenost z války ve Vietnamu. V Londýně provozuje restauraci a stará se o dospívající dceru Fan, která je posledním členem rodiny, který mu zůstal.

Fan zemře při teroristickém útoku a zdrcený otec je rozhodnutý její smrt pomstít. K útoku se přihlásila skupina „Autentická IRA“. Quan chodí každý den na Scotland Yard a chce znát jména lidí, kteří jsou za smrt dcery zodpovědní.

Jenže už mu dochází trpělivost a ze zoufalství se obrací i na politika ze Severního Irska, který má spornou minulost právě spojenou s teroristickou činností. Jenže ani zde se Quan nedozvídá nic podstatného, a tak opráší své dovednosti válečného bojovníka a vezme spravedlnost do svých rukou.

První herec, který byl do filmu obsazený, byl právě Jackie Chan. Pierce Brosnan se připojil k hereckému obsazení mnohem později. Část filmu se točila v Londýně. Jedna ze scén, kdy jde o výbuch autobusu na mostě Lambeth, vyvolala v Londýně poprask, protože řada lidí, kteří z dálky výbuch viděli a slyšeli, netušili, že jde o filmování a domnívali se, že je to reálný teroristický čin.

Chanův výkon popsal velice výstižně jeden z novinářů amerického kulturního magazínu Rolling Stone, který uvedl:

Je to ta nejdramatičtější role, jakou kdy Chan zpracoval, a hraje ji se svinutou intenzitou a syrovou emocionální silou.

Další komentáře hovořily o spletitém a vzrušujícím thrilleru, který dává Chanovi prostor pro ukázku svých dramatických schopností. To platí i pro Brosnana, který je zde v roli nebezpečného a vlivného politika. Film si jako celek drží svěží tempo a diváci dostávají napětí dávkované po celou dobu filmu.

Zdroj článku:
  • autorský článek