The Empres: Další seriál z produkce Netflixu, který diváky nechá nahlédnout do pohádkového příběhu princezny Sissi

The Empres: Další seriál z produkce Netflixu, který diváky nechá nahlédnout do pohádkového příběhu princezny Sissi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ale bude opravdu pohádkový? Žila si princezna Sissi na rakouském dvoře jako v bavlnce všemi hýčkaná a milovaná a můžeme jí jen tiše závidět?

Po úspěšném seriálu Koruna se můžeme těšit na další příběh plný lásky, očekávání, krásných šatů, ale i intrik, závisti a smutku.

The Empres (Císařovna) je životopisná série, která by zatím měla mít 6 epizod a odhalí pozadí života u císařského dvora ve Vídni v polovině 19. století. Soustředí se na nezapomenutelnou, zbožňovanou a nedosažitelnou Alžbětu Bavorskou, císařovnu Rakouska a Uherska a na její lásku k Franz Josephovi.

Hlavní představitelka série Dominique Devenport to nebude mít snadné, protože všichni mají tuto historickou postavu spojenou s krásnou Romy Schneider.

Zajímavé je, že Alžběta (Elizabeth Amalia Eugenia z Wittelsbachu) nikdy nebyla princeznou a také se jí nikdy neříkalo Sissi. Přesto ji tak všichni mají v podvědomí zásluhou filmu Ernesta Marischky z roku 1955.

A jaký byl opravdu život Alžběty Bavorské? Přestože žila v luxusu, obklopená bohatstvím a hýčkaná sluhy, neměla lehký život, uvádí magazín Vouge. Musela se hodně snažit, aby ji vídeňský dvůr přijal a její duševní zdraví bylo velmi vratké. Trpěla anorexii a depresemi a nebyla se sebou nikdy spokojená. Přesto ji historie popisuje jako fascinující, krásnou a tajemnou ženu. A právě taková by Alžběta Bavorská měla být i v novém seriálu.

Dominique Devenport je zatím neznámá herečka, kterou jste mohli vidět ve filmu Noční vlak do Lisabonu (2013) s Jeremy Ironsem. V seriálu bude představená jako emancipovaná mladá žena, která se bouří proti pravidlům devatenáctého století. Trochu bude připomínat rebelující princeznu Dianu, která stejnou bitvu bojovala v Británii v době nedávné.

Seriál by se měl soustředit spíše na schopnosti Alžběty než na její krásu, na které byl postavený film s Romy Schneider.

Franze Josepha si zahraje Jannik Schuemann, který se s novou prací pochlubil na svém instagramovém účtu. Natáčet se bude v Lotyšsku a Litvě.

Zdroje článku: