Tento víkend na Netflixu můžete prožít ve španělském stylu

Tento víkend na Netflixu můžete prožít ve španělském stylu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poté, co Španělé ohromili celý svět svým seriálem Papírový dům, je o španělskou tvorbu mnohem větší zájem a Netflix na to samozřejmě zareagoval a zařadil do nabídky celou řadu titulů, úplné novinky i osvědčené projekty, ze kterých si určitě vyberete.

Entervias

  • Španělsko, 2022, seriál –⁠ 2.řady po 8 dílech

Nový seriál na Netflixu není sice přímo trhák, ale hned se umístil v TOP 10 a všeobecně napříč zeměmi dostává lehce nadprůměrné hodnocení (např. IMDb dává 6,5 z 10).

Vše v seriálu se točí kolem drog a problémů, které přináší do dříve poklidné čtvrti, když se situace vymkne kontrole.

Recenze chválí autenticitu a drsnost. Tvůrci se snaží upozornit na nutnost sociálních reforem, na problémy v rodině a rostoucí kriminalitu ve městech. Děj je napínavý a postavy mají hloubku.

V seriálu hraje hlavní roli oblíbený španělský herec José Coronado, který se už objevil v jiných projektech na Netflixu. Jeho postava je Tírsa, válečný veterán, který je od dob působení v armádě poněkud melancholický a není dobré si s ním zahrávat. Další významná postava je Ezechiel, zkorumpovaný policajt a kamarád Tírsa. Zahrál si ho Luis Zahera.

Název seriálu vychází ze skutečné městské čtvrti Madridu. Tírsa bude napravovat ve svém městě to, na co policie nestačí. Jeho misi spravedlnosti odstartuje napadení jeho 17 leté vnučky, která je adoptovaná z Vietnamu. Irene prožívá těžké období vzdoru a má v plánu utéct z domu se svým přítelem Nelsonem. Kvůli získání peněz se zapletou do obchodu s drogami.

Tírsa se snaží dívku vychovávat, ale to se mu nedaří a aby ji ochránil, dostane se do střetu s nejhoršími zločinci.

Natáčelo se v Madridu, který je plný kontrastů bohatství a bídy nebo středověké i moderní architektury.

Záhadná bouře

  • Španělsko, 2018, mysteriózní drama, hodnocení 75 %

Sympatické postavy, originálně pojaté cestování v čase, vypjatá atmosféra s šokujícím vyvrcholením – tak by se dal stručně charakterizovat film režiséra Oriola Paula. Fanoušci španělských seriálů určitě uvítají přítomnost herce Alvara Morte, který si zahrál profesora ve slavném seriálu Papírový dům.

V roce 1989, během pádu Berlínské zdi a 72 hodin trvající elektrické bouře, chlapec jménem Nico při natáčení videa ve svém domě zaslechne nějaké zvuky a oknem zahlédne násilnou scénu v domě svých sousedů. Jde do domu, kde najde tělo paní Weissové, manželky souseda Angela Prieta. Když Nico uvidí pana Prieta s nožem, pokusí se utéct a na silnici ho nešťastnou náhodou srazí auto. Pietou je zatčen s vražednou zbraní v ruce, když Nico umírá při autonehodě.

V roce 2014 se manželský pár, Vera Roy a David Ortéza, stěhuje do Nicova domu spolu se svou dcerou Glorií. Ve skladu najdou starou televizi spolu s videorekordérem a kazetami. Začíná elektrická bouře podobná té v roce 1989 a poté, co Vera, David a Gloria zhlédnou Nicovo video, začne televize vysílat živé zprávy, které se odehrávaly, když Nico natáčel své video. Během večeře událost probírají se sousedy a dozvídají se o smrti chlapce.

V noci Vera vidí chlapce v televizi a je šokovaná, když zjistí, že s ním může komunikovat. Nejprve se vyděsí, ale pak se snaží varovat Nica, aby nevycházel na silnici, aby nebyl zasažen.

Příští ráno se Vera probudí do nové reality, kde si jen ona uvědomuje události předešlého dne. S hrůzou zjišťuje, že David je ženatý s jinou. Dcera Gloria se nikdy nenarodila. Je rozrušená a pak si začne myslet, že pokud bude moci znovu komunikovat s chlapcem, bude schopna napravit to, co udělala.

Zdroj článku: