Tak to přehnali: Tato televizní show přepískla „prank“ a čelí ohromné kritice. Vysílání skončilo

Tak to přehnali: Tato televizní show přepískla „prank“ a čelí ohromné kritice. Vysílání skončilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šprýmy natočené skrytými kamerami, anebo moderně pojmenované jako „pranky“, patří odjakživa mezi populární pobavení v televizi či na internetu. Tyto pořady se vysílají na celém světě, ale jedna show v Iráku teď trochu přehnala a po kritice ze strany diváků byla odebrána z programu.

Hrátky se životem a smrtí

V epizodě pořadu Tanb Raslan (Raslanovo zastřelení) stojí irácký fotbalista Alaa Mhawi na kolenou, se zavázanýma očima a bombovou vestou připevněnou k hrudi. V místnosti s ním je půl tuctu zdánlivě ozbrojených vojáků ze skupiny ISIS. Jeden z nich tahá Mhawiho za vlasy a křičí mu do tváře „Islámský stát je v Iráku!“. Mimo to je slyšet střelba v pravidelných intervalech všude kolem něj.

Fotbalista hrající za národní tým Iráku prosí o život a říká cokoli, co by ho mohlo zachránit před brutálním koncem jeho života. Co však Mhawi neví, je to, že se stal obětí show se skrytou kamerou. Těsně, než se definitivně zblázní, objeví se moderátor show, pozdraví jej v plném vojenském oděvu a s iráckou vlajkou zavěšenou na ramenou entuziasticky tleská a blahopřeje Mhawimu.

Mhawi zdaleka není jedinou obětí této show. I herečka Nessma zažila hrozivý pocit mít na sobě přivázanou „bombu“, zpěvačka Baida Rasheed plakala a opakovaně prosila boha o milost, když kolem ní štěkaly kalašnikovy.

Reakce televize byla jasná

Ne každému se tato, pro nedobrovolné účastníky zajisté traumatizující show, líbila. Ba naopak, drtivá většina lidí show zkritizovala a křičela po okamžitém ukončení. Toho se také dočkali, televizní stanice se rozhodla show stáhnout a nevysílat další epizody.

Není výjimkou, že „pranky“ občas překročí hranici dobrého vkusu či zdravého lidského rozumu, ale hrát si s hluboce ukotveným strachem před teroristickým útokem ve státu, kde jsou tyto útoky smutnou realitou, je až neuvěřitelnou drzostí.    

Zdroje: