Tajemství Šárky Vaculíkové z minulosti

Tajemství Šárky Vaculíkové z minulosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čtyřiatřicetiletá Šárka Vaculíková je známá hlavně díky své postavě Adriany Peškové z Ulice. Díky tomu, že měla opravdu pestrou dějovou linku, si ji diváci tohoto seriálu pamatují i poté, co její seriálová postava odjela do Austrálie.

Šárka Vaculíková dva roky zvládla obelhávat svou rodinu i doktory

Postava Adriany Peškové dostala velmi pestrou dějovou linku. Scénáristé se na Adrianě pořádně vyřádili. Napsali jí divokou pubertu, experimentování s jídlem, anorexii, později i alkohol, tanec u tyče a drogy.

Ve skutečnosti je Šárka Vaculíková mírnější povahy, přesto se v ní rebel nezapře. Ve dvanácti letech jí totiž doktoři zjistili intoleranci na lepek a předepsali jí dietu. Ta se však v žádném případě neslučovala se životním stylem, který chtěla neteř slavného herce Lukáše Vaculíka žít. Ve svých dvanácti letech zrovna procházela pubertou a zkrátka si nedokázala představit, že zatímco parta jejich kamarádů si dá hamburger, ona bude držet dietu. A proto bezlepkovou dietu držela jen na oko před svou rodinou. Jakmile však byla mimo dosah své rodiny, ládovala se vším, co mělo lepek. Ujížděla hlavně na hamburgerech nebo na sladkém.

Rodině a doktorům přitom tvrdila, že dietu dodržuje. Dokonce i testy, které absolvovala, jí ve lži podržely, protože okamžitě neodhalily to, co přišlo až po dvou letech. Teprve po dvou letech vše prasklo a Šárka musela s pravdou ven. Její střeva byla v příšerném stavu a trvalo dost dlouho, než se dala zase dohromady.

Teď už s bezlepkovou dietou krásná herečka problém nemá

Svému tajemství z minulosti se Šárka Vaculíková už jen směje. Na svou obranu ale uvádí, že v minulosti ještě nebylo tak snadné bezlepkové suroviny sehnat a také mnoho restaurací bezlepkově nevařilo. Teď už je s bezlepkovou dietou kamarádka a dokonce o ní tvrdí, že dokáže rozšířit chuťové obzory. Bezlepková dieta ji udržuje v kondici a právě díky ní má velmi štíhlou postavu. Šárka Vaculíková přiznává, že i po zdravotní stránce je na tom mnohem lépe, než byla v době, kdy se lepkem cpala. Vnitřní kondice se pak zákonitě projeví i navenek.

Šárka Vaculíková má hodně práce a chce prorazit v zahraničním filmu

Kromě role Adriany Peškové hraje Šárka i jinde. Jako doma je na divadelních prknech, hrála v pohádce Řachanda a cizí jí nejsou ani role v zahraniční produkci. Menší roli si zahrála v kanadském seriálu, kde musela hrát v angličtině. Protože jí však angličtina problémy nedělá, ráda by se zahraniční produkci věnovala i nadále.

Do budoucnosti si přeje přenést i své aktuální pracovní nasazení a přeje si naučit se být se sebou spokojená. Spokojenost je totiž podle ní stavem, který se musíte naučit, sama k vám rozhodně nepřijde.

Aktuálně se o Adrianě Peškové mluví i v Ulici. Vlastimil Pešek se svou ženou Amálkou i s Evženem se za Adrianou a její dcerkou Klárou chystají do Austrálie. Jak se návštěva povede? To se nechte překvapit!

 

Zdroje: