Alena Štréblová z Ulice prozradila, že její hlavní koníček je rodina

Alena Štréblová z Ulice prozradila, že její hlavní koníček je rodina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z divadelních prken před kameru. Alena Štréblová se v Ulici přidala ke svému bratru Jiřímu, který zde ztvárňuje komickou roli Miloše. Její postava Mileny Pumrové je ale úplně jiná!

Sestra známého Jiřího Štrébla, Alena se narodila 27. dubna 1966 v Praze. Zdá se, že herecké nadání mají oba sourozenci v krvi. Přesto ale Jiřího vídáme v televizi častěji než jeho sestru.

Zázemí divadelních prken

V dětství měla ráda Šimka a Grossmanna. Alena přiznává, že jimi doslova žila. Stejně jako třeba s Václavem Havlem.

„Můj bratr měl jakousi ilegální nahrávku jeho Audience, kterou načetl Havel a Landovský. Po revoluci to pak dokonce vyšlo jako deska. Já jsem ji nějak objevila a ohromně se mi to líbilo, a tak jsem ji s kamarádkou celou nazkoušela podle odposlechu," vzpomíná herečka.

Alena Štréblová úspěšně vystudovala DAMU a to katedru alternativního divadla - loutkářství. Herečka začínala v amatérském divadle A-studio Rubín pod vedením Ondřeje Pavelky. Později jsme ji mohli vidět hostovak i v Divadle Na Zábradlí, Studiu Ypsilon, Národním divadle, kde také spolupracovala s divadlem Sklep.

Tato herečka má navíc zkušenosti s vedením různých divadelních dílen. Trvalé angažmá Alena získala v Divadle Komedie a později v Divadle Rokoko. Milovníci divadelního prostředí ji mohou znát z jejích hostujících divadelních rolí - Zázrak v černém domě v Divadle Na Zábradlí, Princ a vlaštovka ve Strašnickém divadle, Zasněžená romance Divadla Illusion, Kladivo na divadlo v Divadle Archa, Tulení žena, Kabelky v Divadle v Řeznické. Herečka se také objevila na pražském Vyšehradu, kde hrála také v představení Cesta do Compostely.

Z divadla do televize

Herečka sama již několikrát přiznala, že měla z filmování ohromný vztah. To ale časem překonala a diváci ji tak mohli vidět v televizní inscenaci Procest s vrahy Martynové, Krvavý román nebo Cesta z města.

Cizí jí není ani účinkování v seriálech. Alena totiž hrálě v hororovém seriál Draculův švagr, než naskočila do nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Ošklivka Katka. Právě na natáčení Ošklivky vzpomíná herečka s velkými emocemi.

„Byl poslední natáčecí den a všichni měli pohřební náladu. Když měl někdo poslední natáčecí obraz, tak jsme na konci tleskali na rozloučenou. Došlo i na pláč," přiznala.

Nebyla to pro ni ale jediná zajímavá zkušenost. Zajímavou roli získala ve slovenském seriálu Odsúdené, který se točí v ženské věznici a zde ztvárnila postavu Lesky.

A zase to divadlo...

Herečka na divadlo nikdo nezanevřela. Ba dokonce naopak! Alena Štréblová zamířila do Národního divadla, kde hrála postavu paní Gardinérové v představení Pýcha i předsudek. Sama herečka přiznala, že hraje zhruba třikrát týdně což je pro ni prý ideální frekvence.

Co dělá herečka ve volném čase?

Alena Štréblová přiznala, že v době svého volna, ráda tráví čas na chalupě. Má ráda zdejší krajinu, která jí dodává pocit klidu. Jejím koníčkem je i její rodina. Alena má dvě děti - dospělou dceru Deboru a mladšího syna Tadeáše, kteří jsou její radostí.

 

Zdroje: