Stiflerova máma sice přibrala, ale v minisérii Bílý lotos je zábavnější než kdy dřív

Stiflerova máma sice přibrala, ale v minisérii Bílý lotos je zábavnější než kdy dřív
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Role v komediích Prci, prci, prcičky z ní udělala symbol zralé a sexy ženy. Stiflerova máma je teď jednou z postav v nové satirické minisérii na HBO Max. Seriál sklízí úspěch nejen u nás, ale je to oblíbený pořad mezinárodního dosahu. A to Jennifer Coolidge roli málem odmítla.

Dostala se totiž do problémů s vlastním tělem. Během pandemie jedla a jedla a přibrala 18 kilogramů. Izolace pro společenskou herečku byla utrpením a útěchu hledala v jídle. Přestože vsadila na veganské produkty, ládovala se tak intenzivně, že to muselo zanechat následky.

Když pandemie skončila a na stole jí přistála nabídka na roli v seriálu odehrávajícím se v luxusním havajském letovisku, bylo jasné, že špeky neschová. Nakonec ji kamarádka přemluvila, aby si dodala odvahu a roli přijala. A dobře udělala. Seriál je tak úspěšný, že už je na spadnutí další řada.  

Seriál mapuje pestrou skupinu trochu extravagantních hostů na jejích týdenní dovolené v luxusním resortu na Havaji.

Všechno ale není tak růžové, jak se na první pohled zdá.

Za celým projektem stojí Mike White, který se postaral o scénář a také si ho zrežíroval. Rozhodně měl štěstí na herecké obsazení, které vytváří postavy různých charakterů, které během seriálu mohou diváci nenávidět a obdivovat zároveň.

Pobyt v resortu se tak pro většinu postav promění v nečekaný očistec, což je rozhodně ta nejzábavnější stránka celého seriálu. Tvůrcům se musí nechat, že se v každé situaci snažili najít něco hezkého, zábavného a pozitivního. Správná dávka ironie se táhne celým seriálem.

Přestože Bílý lotos působí na první pohled jako výsměch bohatým bílým Američanům, divák brzy pochopí, jak lidsky a přirozeně jsou jednotlivé lidské charaktery zakomponované do zdánlivě otravných a povrchních návštěvníků resortu.

Bílý lotos je velice dobře zpracovaný a Mike White předvedl, že i větší projekt bravurně zvládne. Hodně dobře působí hudba a samozřejmě zvolené prostředí je sázkou na jistotu, že pozvedne i to nejodpudivější chování na únosný stupeň. Šest dílu je ideálně zvolená délka zaručující zábavu, která není zbytečně natažená do dílů, které nakonec nemají už co nabídnout. Tady si divák užije každou epizodu s podivnou partou divných lidí, a komedie občas připomíná trochu horor.

A boubelatá Jennifer Coolidge za svou roli získala nominaci na Zlatý glóbus za herečku ve vedlejší roli.

Zdroj článku: