Mámou po čtyřicítce nebo po padesátce? Celebrity jdou příkladem

Mámou po čtyřicítce nebo po padesátce? Celebrity jdou příkladem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Které VIP se staly matkami po 40 letech? Věk prvního těhotenství se stále zvyšuje a po světě je řada celebrit, které udávají tón v pozdním mateřství. Některé z nich už nedoufaly, že se matkou stanou, jiné už měly děti v mládí a stihly si na poslední chvíli pořídit ještě přírůstek do rodiny.

Věk lidí se prodlužuje a také medicína je dnes schopná i starším ženám jejich sen stát se matkou splnit. Řada známých žen si nechává v mládí zmrazit svá vajíčka, jako možnost neuzavřít definitivně život bez dětí. Některé ženy otěhotní po létech marného snažení až po čtyřicítce, některým pomůže umělé oplodnění nebo náhradní matka. A jsou i takové, které čekají na mateřství půl století.

  • Bývalá hvězdná modelka Naomi Campbell nedávno oznámila, že se stala matkou. Supermodelka chtěla dítě po dlouhou dobu a její sen se splnil ve věku téměř 51 let. Radostnou událost oznámila na Instagramu. Není jasné, jak k dceři přišla, protože o jejím těhotenství se nic neví. Na druhou stranu v současné pandemické době by zase nebylo tak těžké se s bříškem schovat. Na další informace si budeme muset u této padesátnice ještě počkat.
  • V roce 2010 porodila známá italská zpěvačka s impozantním hlasem Gianna Nannini svou dceru ve věku 54 let. 

 „Budu ti říkat Penelope, protože jsi na mě tak dlouho čekala, než ses narodila. Čekala jsi, až budu připravena“, napsala tenkrát rozněžnělá rocková hvězda v otevřeném dopise své dceři.

  • Popová hvězda Janet Jackson se poprvé stala matkou ve věku 50 let. V lednu 2017 měla zpěvačka své první dítě, malou Eissan, se svým manželem, podnikatelem z Kataru.
  • V roce 2018 herečka Brigitte Nielsen porodila své páté dítě, dceru Fridu ve věku 55 let. Dánská herečka si zmrazila vajíčka před mnoha lety. V reakci na kritiku pozdního mateřství Nielsen tenkrát řekla: „Lidé používají dva metry. U 70, 80 nebo dokonce 90letého otce nikdo nezvedne ani obočí a dítě potřebuje matku i otce. “
  • Krásná a talentovaná Jennifer Lopez měla v roce 2008, kdy překročila hranici 40 let dvojčata. Jennifer prohlásila, že se stala matkou, když to už nečekala, a rezignovala na možnost mít děti. Několikrát také opakovaně řekla, jak moc jí děti zlepšily její život. Emme Maribel a Maximilian David se narodili z manželství se zpěvákem Marcem Anthonym.
  • Halle Berry se stala poprvé mámou ve 42 letech. Slavná herečka si po dceři jménem Nahlu pořídila ještě syna.
  • Rachel Weisz to riskla ve 48 letech. V roce 2018 slavný pár tvořený Danielem Craigem a Rachel Weisz oznámili příchod svého prvního dítěte. Pro herečku to ve skutečnosti nebylo první těhotenství, protože už měla syna, i slavný představitel Bonda už měl potomka. Tentokrát se stal otcem v padesáti.
  • A na závěr ještě slavné herečky z filmu Thelma & Louise, Susan Sarandon a Geena Davis, které měli své první děti ve věku 45 a 46 let.

Zdroj: