Teorie velkého třesku: Sheldon by tento článek miloval. Co jste o nejchytřejší hlavě seriálového světa ještě nevěděli

Teorie velkého třesku: Sheldon by tento článek miloval. Co jste o nejchytřejší hlavě seriálového světa ještě nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to rozený génius, dokonalý fyzik a někdy trochu šílený spolubydlící: Sheldon Cooper ze světoznámého seriálu „Teorie velkého třesku“ patří mezi nejpopulárnější postavy seriálového vesmíru, přesto u něj najdeme několik informací, které vás překvapí.

Je fakt inteligentní

Sheldon Cooper oplývá IQ ve výši 187. V porovnání: Nejchytřejší člověk všech dob měl IQ ve výši 228. Sheldon se se svou hodnotou inteligence řadí mezi velké hlavy historie, podobný IQ měli i Albert Einstein, Stephen Hawking a Garri Kasparov.

Má několik titulů

Asi každý ví, že Sheldon nebyl ve škole tak dlouho, jako ostatní děti. Proto není divu, že již od mládí má několik titulů, přesněji jednoho magistra z vědy a dva doktorské tituly. Přesně, dva, jeden mu nejspíše nestačil.

Soudní příkazy

Sheldon je velmi entuziastický fanoušek. Miluje Star Trek a všechno od Marvelů. Proto není divu, že se jeho láska k těmto hrdinům někdy trochu vymyká kontrole. Z toho důvodu mu doma visí hned dva soudní příkazy, jeden od Leonarda Nimoye a jeden od Stana Lee.

Sheldonovy alergie

Alergie jsou v „Teorii velkého třesku“ velkým tématem. Leonard je alergický na laktózu, Howard zase na buráky a oříšky. Pokud jde o Sheldona, je to jako obvykle trochu komplikovanější. Ještě v první řadě jsme se naučili, že Sheldon je alergický na kočky. Později si ale sám koupil více než deset koček. Mimoto je ale taktéž alergický na včelí bodnutí.

Hudební talent

Když už je někdo tak všestranný génius jako Sheldon, tak není divu, že bude i talentovaným hudebníkem. A nebyl by to Sheldon, kdyby nehrál na jeden z nejpodivnějších hudebních nástrojů na světě: Na theremin.

Nejoblíbenější jídlo

Sheldon miluje geometrii. Proto má jeho nejoblíbenější jídlo kulatý tvar, je rozkrájené do trojúhelníků a leží ve čtvercové nádobě. Pro nás obyčejné lidi to znamená: Pizza. Sheldonovo nejoblíbenější jídlo je pizza.