Robert Redford se ponoří do příběhu indiánů Navaho

Robert Redford se ponoří do příběhu indiánů Navaho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velký projekt se rýsuje pod taktovkou herecké hvězdy Roberta Redforda a na pomoc si vzal slavného spisovatele, který stojí za slavnou ságou ze Sedmi království plnou draků a napínavých příběhů.

Pomalu to začíná vypadat tak, že George R.R. Martin se cíleně vyhýbá tomu, aby dokončil literární podobu fantasy ságy Píseň ledu a ohně, ze které vzešla nejúspěšnější série HBO Hra o trůny. Spisovatel, který nestihl své dílo v knižní podobě zakončit a nechal filmaře, aby si poslední sérii Hry o trůny vytvořili bez jeho přičinění, už před časem čtenářům slíbil, že jeho zakončení osudů oblíbených knižních hrdinů bude mnohem zajímavější než seriálová podoba.

Zatím se nějak nemá k tomu, aby svůj slib splnil. Pracuje na naprosto jiných projektech a vzhledem k jeho věku tak vzniká otázka, zda bude knižní podoba vůbec někdy uzavřená.

Nicméně nový projekt, ve kterém bude v roli producenta, vypadá velmi zajímavě a čerpá z románů Tonnyho Hillermana. Už teď, před zahájením práce na první sérii, se mluví o dlouhodobém projektu, jehož ústředním prvkem bude původní domorodé americké obyvatelstvo, kmen Navaho, což je oficiálně uznaný největší indiánský kmen v Americe s největší rezervací.

 

Seriál by se měl natáčet ve spolupráci původního obyvatelstva a natáčet se bude hlavně v Novém Mexiku. Pilotní epizodu bude režírovat Chris Eyre, který je sám indiánského původu a má za sebou už více projektů tohoto žánru.

Děj úvodu seriálu diváka zavede do 70. let minulého století do indiánské rezervace, kde budou dva policisté Joe Leaphorn a Jim Chee vyšetřovat dvojnásobnou vraždu. Policisty budou hrát Zahn McClarnon (na úvodní fotografii) a Kiowa Gordon. Půjde žánrově o psychologický thriller, kdy budou dva hlavní hrdinové kromě pátrání po vrahovi, řešit i zpochybnění vlastní duchovní víry a budou se muset vyrovnat s traumatem z jejich minulosti.

Zahn McClarnon (54) je známý indiánský herec. Vidět jste ho mohli ve filmech Doktor Spánek od Stephena Kinga nebo Kosti a skalp. Jeho mladší kolega Kiowa Gordon (31) je známý především z filmů Twilight ságy.

Seriál s pracovním názvem Temný vítr z dílny AMC bude v první sezóně obsahovat šest epizod a v plánu je zpracování více románů od tohoto autora. Na jihozápadě jsou knižní postavy dvou detektivů velice oblíbené. Jak Robert Redford, tak i George R.R. Martin jsou velkými fanoušky spisovatele Tonnyho Hillermana a věří, že se budou epizody úvodní série líbit a z postav detektivů se stanou ikonické postavy jako je například Sherlock Holmes, Hercule Poirot nebo Philip Marlowe.

Zdroje článku: