Seriál Vikingové: Valhalla konečně dostává na Netflixu konkrétní datum vysílání

Seriál Vikingové: Valhalla konečně dostává na Netflixu konkrétní datum vysílání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak jako nadšenci filmové série Matrix nedočkavě vyhlíželi nový film, ohromně silná základna příznivců seriálu Vikingové je napjatá, kdy se setkají s novými hrdiny severu v ohlášeném seriálu. A konečně víme, že radostná událost nastane v únoru.

Určitě už víte, že jde o spinoff The History Channel, který je dějově umístěný sto let po období, kdy jsme se rozloučili s celou řadou oblíbených i nenáviděných hrdinů drsného národa Vikingů, který nás zaujal svou odvahou, vytrvalostí a životním stylem, který byl úzce spjatý s přírodou a také s božstvem.

Tím, že se příběh posunul v čase, dostali tvůrci možnost zapátrat po jiných mýtech, legendách a hrdinech té doby, a tak si užijeme nové osudy a budeme svědky jiných soubojů a lidských osudů.

Ochutnávka děje

12 epizod první série je zasazeno do konce vikingského věku, kdy jsou Vikingové v drsném boji s Anglií. Po smrti krále Edwarda Vyznavače si na anglický trůn dělají nárok tři lordi.

Leif Erikson vede své lidi přes severní Atlantik. Je loajální ke své rodině, ale má problémy se svým otcem Erikem Červeným.

Freydís Eiríksdóttir je jeho nevlasní sestra, která čelila sexuálnímu útoku ze strany křesťanských Vikingů, a proto se postavila do čela staroseverskému náboženství, které bojuje proti křesťanství ve Skandinávii. Bude hledat domov pro své lidi. Stihne se zaplést s Torsenem, Vikingem z královské rodiny, který je součástí praporu krále Haralda, který má velké plány na pomstu. Prapor vede královna Alienor.

Jak je vidět, užijeme si zase řadu rodinných rozepří, silných ženských postav, milostných vzplanutí a tvrdých bojů. To je přesně to, proč se seriál Vikingové stal populární.

Tuto sérii opět vytvořil Michael Hirst. Spisovatelský tým showrunnera Jeba Stuarta zahrnuje Vanessu Alexander, Declana Croghana a Eoina McNamea.

V seriálu se objeví někteří z nejslavnějších Vikingů, Leif Eriksson (Sam Corlett), jeho sestra Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) a severský princ Harald Sigurdsson (Leo Suter). Spojením historie a dramatu seriál ukáže, jak napětí mezi Vikingy a Angličany vyvrcholilo. Ve stejné době se Vikingové mezi sebou střetávají kvůli křesťanské a pohanské víře.

Vikingové: Valhalla bude určitě jednou z největších show příštího roku a Netflix si od projektu slibuje ještě větší úspěch, než měl seriál Vikingové.   

Datum vydání

Netflix vydá dlouho očekávanou sérii Vikingové: Valhalla 25. února 2022. Nezbývá nic jiného, než se vyzbrojit trpělivostí a čekat, jaké upoutávky ještě tvůrci vypustí do světa.

Oficiální delší trailer se s největší pravděpodobností objeví až před datem vydání, ale jak bývá dobrým zvykem, divácký zájem se většinou udržuje krátkými upoutávkami. Čeká nás spousta dramatu a akce, jednoduše skvělá historie 11. století.

 

Zdroj:

  • autorský text