Jak hodnotí seriál Modrý kód české a zahraniční servery?

Jak hodnotí seriál Modrý kód české a zahraniční servery?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Český seriál z nemocničního prostředí vtrhl na Primu v roce 2017, aby následně rozdělil diváky na dva tábory – na ty, kteří jej sledují a na ty, co ne. Samozřejmě nic není tak jednoznačné, a proto i Modrý kód získává na různých webech rozporuplné reakce.

Hodnocení Modrého kódu

Pokud jste seriál Modrý kód, který televize Prima vysílala od roku 2017 do roku 2020, sledovat nestihli a nevíte, zda si jej máte pustit zpětně, může vám v rozhodování pomoci hodnocení na českých a zahraničních filmových serverech.  

Jak hodnotí tyto servery seriál Modrý kód?

O rozdělení diváků na dva tábory svědčí údaje z filmového webu FDb.cz, na kterém si Modrý kód vysloužil hodnocení 49 %. Celkem seriál hodnotilo 77 uživatelů tohoto webu.

Zahraniční server IMDb.com dal Modrému kódu 5,2 hvězdičky z 10. Seriál zde obdržel celkem 32 hodnocení.

Mnohem hůř drama z prostředí urgentního příjmu dopadlo na webu csfd.cz, kde mu celkem 2 976 hodnocení dalo dohromady nanejvýš 19 %.

Zdají se vám tato hodnocení jako velmi podprůměrná? Ano, to jsou. Je potřeba si však připustit, že ne každý uživatel zmíněných webů rovná se nadšený divák. Existuje řada těch, kteří naplno prožívají seriál spolu s jeho hlavními hrdiny, ale k hodnocení na filmových webech se nikdy nedostanou.

O čem je Modrý kód? 

Modrý kód je seriál z prostředí urgentního příjmu, kde jeho personál bojuje nejen o životy svých pacientů, nýbrž o své vlastní osudy. Spolu s hlavními hrdiny mohou diváci rozplétat spoustu osobních i pracovních dramat a příběhů. Svými radostmi i problémy se postavy Modrého kódu snaží přiblížit divákovi. Jednotlivé postavy si získávají jejich větší či menší sympatie a neodmyslitelně se vrývají pod kůži těm, kteří se rozhodli s Modrým kódem trávit večery na Primě

Je velmi pravděpodobné, že se každý divák v dějové lince, v seriálové postavě či jejím osudu zkrátka najde. Seriál se pro něj pak stává srdeční záležitostí.

Kolik má seriál epizod a kdo v Modrém kódu hraje?

V režii Libora Kodada vznikly 4 série a celkem 264 epizod Modrého kódu. Seriál měl poprvé premiéru 25. března roku 2017. Vidět v něm můžete herce Sabinu Laurinovou, Romana Zacha, Evu Josefínkovou, Marka Němce, Ondřeje Rychlého, Mariku Procházkovou, Sandru Novákovou, Evu Burešovou, Lenku Zahradnickou a další.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Co je nejvíce seriálu vyčítáno? 

Někteří uživatelé výše zmíněných filmových webů na seriálu Modrý kód nenechali nit suchou. Vyčítány mu jsou hlavně vztahové zápletky, které z původně plánovaného seriálu z profesionálního prostředí udělaly primáckou verzi seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Hodnotitelům se také nelíbí naivní děj seriálu, stejně jako jeho nepovedená snaha dokonale imitovat nemocniční prostředí. Hodně diváků se shoduje na jediném, a to, že žádný doktor či profesionální sestřička se na seriál určitě nedivá, protože by naplno pocítili propast mezi seriálem a realitou.

Za co diváci seriál chválí? 

K lepšímu celkovému hodnocení seriálu přispělo herecké obsazení. Zde scénáristé vsadili na známé i méně známé či oblíbené tváře. Celému hereckému obsazení vévodí Sabina Laurinová, která si svou filmovou povahou diváky získala na svou stranu. Dokonce u diváků zvedla obrovskou vlnu nevole, když ji ve volném pokračování Modrého kódu – v seriálu Sestřičky nechali scénáristé tragicky zemřít.

Řada diváků naopak chválí volbu nemocničního prostředí. Uživatelé filmových webů oceňují i roli Marka Němce alias Davida Hofbauera. K těm chladnějším kladným ohlasům pak patří vyjádření, „že je seriál celkem koukatelný”.  

I přes záporná hodnocení na filmových webech má seriál obrovskou sledovanost

Jak je možné, že i přes velmi nízká hodnocení na filmových webech patří seriál Modrý kód k těm nejsledovanějším? Důvod je prostý. Ne všichni diváci, kteří si seriál zamilovali, mají potřebu jej prostřednictvím těchto webů hodnotit. Radši jej proberou se známými, s rodinou či s kamarády.

Seriálu může také růst či klesat jeho oblíbenost v závislosti na jeho aktuální dějové lince či na hereckém obsazení.

Spousta diváků může mít seriál puštěný jen jako kulisu, protože v televizi v tu dobu nic nehraje a oni se stejně dívají jen tak napůl.

Zdroj: