Herečka Scarlett Johansson žaluje Disney. Mohou za to streamy a smluvní podmínky

Herečka Scarlett Johansson žaluje Disney. Mohou za to streamy a smluvní podmínky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moderní doba si žádá moderní technologie, navíc období pandemie pokroku napomáhá i u samotných filmů. Proto se již několik měsíců můžete setkat s tím, že velké filmy jsou uvedené do kin a na streamovací služby zároveň. Ať už protestují producenti nebo samotní herci, zřejmě se této době neubrání. Problém by však mohl být ve smluvních podmínkách.

Ty největší filmy dnešní doby, mezi které rozhodně patří i Black Widow nebo Godzilla vs. Kong, se odehrály na streamu i v kinech ve stejnou dobu. Nikdo v dnešní době totiž nečeká na vložení filmu online až po uvedení premiéry v kinech. Nejznámější herci mají však velký problém s touto poměrně žhavou novinkou.

Proč mají herci problém?

Uvedení filmu do kin a na stream zároveň je totiž ve většině případů porušování smluvních podmínek. Ti největší herci totiž mají ve smlouvě jasný bod o uvedení filmu. Nejdříve totiž musí být uveden do kin, poté teprve na internetu. Tato zřetelná a jasná podmínka je porušovaná v mnoha smlouvách u velikého počtu herců. Mezi ně patří i jedna z nejznámějších hereček Scarlett Johansson. Ta se rozhodla, jak uvedl portál CNN, problém řešit u soudu.

Smlouvy se musí upravit

Dnešní doba pandemie, přesun veškerých filmů do online prostředí i posun moderní doby jasně ukazují, že je nutné změnit podmínky smlouvy s herci. U dnešních filmů tak tento bod ve smlouvě chybí, některé filmy natočené ještě před samotným vypuknutím pandemie a doby online premiér se porušení smlouvy však nevyhnou. Jedná se právě o filmy, jako je například Black Widow.

Proč Scarlett Johansson žaluje Disney?

Důvodem její žaloby celé společnosti Disney je její samotný zisk z filmu, pochopitelně. Výše odměny ze snímku Black Widow totiž spočívá v tom, kolik samotný film vydělá peněz. Určité procento je totiž jejím výdělkem. A jelikož se odvysílal film vedle kin také zároveň na streamovací platformě Disney+, její výdělek se rapidně snížil.

Není proto divu, že se do soudů se společností pouští.

Zdroj: