Rudolf Hrušínský ml. z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Rudolf Hrušínský ml. z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od začátků v Ulici působí někteří její kmenoví herci a mezi nimi také Rudolf Hrušínský ml., který už 5. října oslaví své 76. narozeniny. Panečku, to je číslo! Herec se těší skvělé formě a my mu přejeme, aby mu jeho dobrá kondice vydržela ještě dlouhá léta. 

Rudolf Hrušínský ml. to v Ulici neměl lehké 

Zdálo by se, že herci Rudolfu Hrušínskému mladšímu coby Vlastimilovi Peškovi z Ulice ke štěstí nic nechybí. Momentálně klidné vody si však musel tvrdě vybojovat. A vzhledem k tomu, že zůstal sám na dospívající vnučku Adrianu, ho to stálo celé mládí. Pamatujete ještě, jak mu temperamentní Adriana nedala nic zadarmo? Měl strach nejen o její vychování a budoucnost, nýbrž mnohdy i o její život. Nikdo by v jejich nejkrušnějších chvílích netipoval, jak krásně se ta holka uklidní a jak zodpovědná bude! Avšak k tomu, aby to mezi Peškem a Adrianou bylo dobré, byly potřeba dlouhé kilometry vzdálenosti. Úplný klid totiž nastal, až když se Adriana odstěhovala za prací do Austrálie, kde později založila i rodinu. 

Životem Vlastimila Peška prošlo několik zásadních žen. Ke všem měl a má velmi silný vztah. Patří mezi ně jeho první manželka, která mu zemřela. Později se seznámil s Miriam Hejlovou, ale stálou oporu našel až ve své současné ženě Amálce. Osudová je pro něj i jeho sestra Marie, se kterou dlouhá léta nemluvil, a také dcera Klára, kterou velmi nečekaně a za velmi špatných okolností ztratil. Osudová je pro něj také Adriana, se kterou si zažil své. 

Vlastimil Pešek se vždy snažil chovat tak, aby neubližoval svému okolí. Na začátku měl jenom svou vnučku Adrianu, se kterou však měl jen samé starosti. Oporou ve stáří mu tedy rozhodně nebyla. Až teď si s ní může užít docela harmonický vztah na dálku. Teprve s příchodem Amálky, Evžena a Blanky a návratem jeho sestry Marie, se jeho rodina rozrostla o něco víc. A hned bylo v životě veseleji!

Rudolf Hrušinský ml. a Jan Hrušinský, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vlastimil Pešek miluje pivo, ryby a svou rodinu 

Vlastimil Pešek vlastně v Ulici představuje správného a životem zkoušeného chlapa, který na život nezanevřel ani v těch nejhorších chvílích. Sílu pro řešení vyhrocených situací nacházel na rybách, v pivě a koneckonců i ve svých blízkých. Jak jeho první žena, tak později i Miriam s Amálkou byly pro něj velkou oporou. Aktuálně se Pešek na pivo ztrácí čím dál tím více, protože si Amálka do bytu zve Vandu. Tu Pešek moc nemusí a anglická slovíčka už vůbec ne. Ale nevadí mu to. Alespoň má dobrou záminku pro to, aby se mohl důvodně vypařit do hospody. 

Je nutné říct také to, že ačkoliv to měl Pešek v životě jakkoliv, pravdou je, že měl i notnou dávku štěstí. Amálka ho totiž miluje přesně takového, jaký je. A její neustálé poučování o tom, co pro něj je a není zdravé? Na to už si zvykl. Vždyť je to zdravotní sestra a nejspíš trpí profesionální deformací. 

Zdroj článku:
  • autorský text