Prostřeno: Muži jsou lepší kuchaři než ženy? Tak to se hodně pobavíte během ryze mužského vaření

Prostřeno: Muži jsou lepší kuchaři než ženy? Tak to se hodně pobavíte během ryze mužského vaření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pět chlapů u stolu. Přesně taková bude sestava pražského týdne. Jak se jim bude vařit, taktizovat a soupeřit? Emoce budou hýbat vším. Co se podaří, co nikoliv? Úkolem týdne je Pražský koláč. A někdo do něj nedal majonézu!

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně.

V pondělí otevře dveře domova milovník koček Jakub

Zdroj: FTV Prima

Ten k vaření přistupuje velmi vědecky a ukáže, že i vaření může být plné laboratorních pokusů. Nadchne hosty rajčatová polévka v barvě heřmánkového čaje?

Jakub (přejmenovaný na Kubu) nemá v plánu vyhrát, ale pokud by vyhrál, tak by pokryl studentské výdaje a nakoupil by si kvalitnější vybavení. Svým hostům by rád ukázal fyzikální experimenty. Jelikož nevaří a vařit moc neumí, bylo mu jedno, co připraví. Jako předkrm má inspiraci od mamky, dle které je tento pokrm jednoduchý. Polévku vybral náhodně. Hlavní jídlo jedl nedávno v restauraci a má doma wok pánev, ve které ho připraví.

V pondělí to moc nadějně nevypadá. Jídelní lístek láká na sicilské pohlazení na duši, rajčatovou polévku, Pad Thai a crème brûlée. Ale co nakonec bude na talíři, netušil ani Kuba.

Úterní hostitel Kevin je veselá kopa

Ajťák Kevin by výhru procestoval. Pracuje z domova a od té doby, co začal covid, každé ráno chodí cvičit do posilovny. Poté doma pracuje, uvaří si oběd a zase pracuje. Menu si vybral, protože je zčásti ze sezónních surovin a zčásti jsou to jídla, která má rád. Z celého menu připravoval zatím jen dezert a u ostatních chodů sází na svou schopnost a štěstí, že vždy, když vaří něco poprvé, tak se mu to povede.

Kevin se rozhodne úkol týdne splnit na 100 %, ale vůbec se mu nedaří. A tím se dostane do fatálního zdržení. Nakonec musí požádat o pomoc kamaráda, protože potřebuje dodat další suroviny, když spálí pudink. Kamarád dorazí, jenomže tím se vše ještě zkomplikuje. Když mu totiž Kevin hodí klíče z okna, zaseknou se na stromě a Kevinovi nezbývá nic jiného než na strom vyšplhat. Kevinovo menu skrývá spoustu překvapení a narážek, jako třeba polévka, která se jmenuje Vaši dýňu sem taky neviděl, a věřím, že ji máte…

Středa bude patřit sportovnímu Martinovi

Zdroj: FTV Prima

Plánovač televizních kampaní Martin neprožívá nejlepší životní období. Momentálně je v komplikovaném vztahu – s přítelem si dávají po pěti letech pauzu a řeší, jestli dál pokračovat, anebo se rozejít.

Plánovač televizních kampaní tráví většinu svého volného času sportem – chodí do fitness, běhá, jezdí na kole a v zimě lyžuje. Během vaření Martin vtipkuje, že jeho taktika je hosty opít, proto do jídla přidává alkohol. Martin sází na jistotu. Dýňové rizoto na vermutu se šafránem, topinamburový krém s bílým vínem a chipsem ze slupek, vepřovou panenku na bylinkách a portském víně s vanilkovou bramborovou kaší a Piña Colada mini cheesecake.

Ve čtvrtek Alex něco spálí

Zvukař Alex žije s přítelkyní, do pořadu ho přihlásila kamarádka. Rád připravuje italská jídla, i když pizzu jednou zapomněl přes noc v troubě.

Nenápadný introvert zaujme nevšedním bydlením i zájmy, ale v kuchyni zrovna zářit nebude, když připraví bagetu se zeleným pestem a cherry rajčátky, polévku gazpacho, lasagne di spinaci a jahody se smetanou. Ne všechno se mu totiž dokonale povede. Lasagne v troubě nechal až moc dlouho, ale rozhodně nepanikaří a spálenou část alespoň z části odstraní.

V pátek Jakub předvede „patlání“ těsta

Zdroj: FTV Prima

Obchodní zástupce Jakub se do pořadu dostal na popud rodiny. Baví ho řízení, jízda na snowboardu, televizní hry a soutěže. Rád chodí na procházky se psem. Jakub nemůže vařit doma, protože mu nefunguje trouba, a tak hosty pozve ke své sestře, kde bude bojovat s neznámou kuchyní. A docela se v ní zapotí. Jakub byl celý týden samá legrace, a možná proto hosty překvapí svým stručným menu, když slibuje telecí, rajče, líčka a čokoládu.

Svou účast bere jako velkou výzvu – rád by ukázal svému okolí, že na to má a zvládne něco plnohodnotného uvařit. Podaří se mu to? A jak celá pánská jízda dopadne?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text