Tři oblíbené příběhy na Netflixu, které možná znáte z knižních bestsellerů

Tři oblíbené příběhy na Netflixu, které možná znáte z knižních bestsellerů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou tak poutavé, že je nemůžete odložit, dokud se nedostanete na poslední list. Přesně takové jsou knihy, které slouží pro vytváření scénářů k filmům a seriálům. A pro filmaře je to výzva, přenést atmosféru z knihy na filmové plátno. Když se to povede, knižní hrdinové dostanou tvář a ta jim už zůstane.

Moneyball

  • USA, 2011

Od režiséra Bennetta Millera vzešel životopisný film čerpající ze stejnojmenné knihy Michaela Lewise. Popularitě filmu určitě pomohlo i obsazení, kdy se v hlavní roli předvedl Brad Pitt a na ČSFD diváci film hodnotí na 78 %.

Natáčelo se v roce 2010 na několika stadionech, například na Dodger Stadium nebo Oakland Coliseum. Vše ve filmu se točí kolem baseballového týmu, ale dobře natočený film osloví i diváky, kteří toho o tomto populárním americkém sportu moc neví. O kvalitě snímku svědčí i šest nominací na Oscara včetně nejlepšího filmu, adaptovaného scénáře, herce v hlavní a vedlejší roli. I čeští diváci hodnotí film jako jeden z nejlepších se sportovní tematikou a vyzdvihují právě skutečnost, že film a především skvělý herecký výkon Pitta zaujme i diváky tímto sportem nepolíbené.

Pitt je zde v roli generálního manažera týmu Billa Beanea, který má problémy a ti nejlepší hráči mu odchází. S omezeným rozpočtem musí dát dohromady nový tým a v tom mu pomůže Peter Brand (Jonah Hill), mladý absolvent z Yale, který na to jde svou originální metodou a ta u nikoho nebudí moc důvěry. Bude trvat dlouho, než lidé na správných místech pochopí, že metoda je vlastně geniální.

Než jsem tě poznala

  • USA, 2016

Podle romantického příběhu od Jojo Moyes vznikl krásný příběh, kde si můžete užít představitelku Daenerys Targaryen. A nutno dodat, že jako bruneta je Emilia Clarke mnohem příjemnější než nehořlavá blond krasavice z Hry o trůny, co má jako domácí mazlíčky draky. Od diváků ČSFD má film hodnocení 80 %.

Hlavní hrdinkou je šestadvacetiletá Louisa Clark, která pracuje v místní kavárně. Jenže ta se zavře a mladá žena bez vzdělání si musí hledat jinou práci. Po řadě neúspěšných pokusů dostane nabídku pečovat o muže upoutaného na invalidním vozíku (Sam Claflin), na který se dostal po dopravní nehodě. Matka postiženého Willa si Louisu najme i přesto, že nemá žádné zdravotní vzdělání, ale je veselá a empatická a ona věří, že pomůže zpříjemnit synovi jeho šedé dny. Will žádal rodinu, aby mu dovolila asistovanou sebevraždu ve Švýcarsku, ale to mu neprošlo, a tak své dny jen přežívá bez zájmu o cokoliv. Veselá Louisa je přesně ten člověk, kterého potřebuje, i když to ještě neví.

Větší romantiku ani nehledejte. Příběh vám naservíruje všechno, co od sentimentálního filmu očekáváte.

Muž na laně

  • USA, 2015

Dramatický životopisný film režíroval Robert Zemeckis, který má za sebou filmové trháky jako Forrest Gump, Smrt jí sluší, Kontakt, Trosečník, Honba za diamantem nebo sérii Návrat do budoucnosti. Příběh je inspirovaný autobiografickou knihou Philippa Petitea, který se vydal na procházku po laně mezi budovami Světového obchodního centra. Film byl věnovaný památce lidí, kteří zamřeli 11. září. U diváků ČSFD si získal hodnocení 74 %.

Pařížský pouliční umělec (Joseph-Gordon Levitt) si v čekárně u zubaře prohlíží v časopise fotografie Světového obchodního centra a sní o tom, že by se ve výšinách prošel po laně. V jeho snu ho podporuje přítelkyně Annie, která mu najde místo, kde může trénovat. Po čase odjíždí i s přítelkyní do Ameriky, aby byl svému snu blíž. A tak už chybí jen sestavit tým a vymyslet plán.

Po povrchu Měsíce se prošlo 12 lidí. Víte, kolik jich prošlo po laně mezi budovami dvojčat ve výšce 400 metrů?

 

Zdroj:

  • autorský článek