Překoná nový Hercule Poirot v podání Kennetha Branagha oblíbenost herce Petera Ustinova nebo Davida Sucheta?

Překoná nový Hercule Poirot v podání Kennetha Branagha oblíbenost herce Petera Ustinova nebo Davida Sucheta?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od smrti Agathy Christie už uběhlo přes 40 let a její tvorba stále přitahuje filmový průmysl, aby znovu a znovu její knihy ožívaly do filmové podoby. A diváky to stále baví a filmy vydělávají.

Od knihy k filmu

Knihy jsou většinou hodně náročné na soustředění, čtenářům nesmí uniknout sebemenší detail, navíc je poměrně složité si zapamatovat velké množství postav s podobnými jmény. To scénáře filmů jsou zpracovány mnohem přehledněji, a tak si můžeme každý snímek opravdu vychutnat.

Nové zpracování „Smrt na Nilu“ bude do kin uvedeno v únoru 2022 a už dnes se můžeme těšit na kvalitní detektivní žánr.

Obsazení

V roli detektiva ve filmu „Smrt na Nilu“ bude stejně jako v předchozím nově zpracovaném snímku „Vražda v Orient expresu“ sám režisér snímku Kenneth Branagh (1960), který je známý nejen svou prací, ale také bouřlivým rozvodem s herečkou Emmou Thompsnovou z roku 1995. Britské bulvární plátky tenkrát slavily žně.

V tomto dalším filmovém dobrodružství se v příběhu vášně, žárlivosti a posedlosti představí mladý Tom Bateman (1989), kterého jsme mohli vidět v seriálech Da Vinciho démoni nebo Jarmark marnosti. Potěší nás i skvělá Annette Bening (1958) kterou si nelze nepamatovat z filmů Valmont a Americký prezident. Můžeme se těšit také na Wonder Women Gal Gadot (1985). Fanoušky Hry o trůny určitě potěší Rose Leslii, kterou všichni známe jako statečnou Ygritte.

Předchozí zpracování

V původním snímku z roku 1978 v režii Johna Guillermina se představily hvězdy jako je Peter Ustinov, Mia Farrow, Bette Davis a Jane Birkin.

Laťka je tedy nastavena vysoko a uvidíme, jak „nový“ Hercule rozvíří vody Nilu.

Zajímavostí je, že Agatha Christie neměla svého knižního detektiva vůbec ráda. Možná proto mu přisoudila některé trošku iritující vlastnosti, které tuto postavu charakterizují.