Za vývoj soutěže Peče celá země leží odpovědnost na těchto dvou porotcích

Za vývoj soutěže Peče celá země leží odpovědnost na těchto dvou porotcích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěžící jsou samozřejmě nejdůležitější součástí celé show, ale bez porotců by to také nešlo. Druhou řadou provází opět cukrář Josef Maršálek a jeho novou kolegyní je královna makronek Michaela Landová. Zjistěte o nich to nejpodstatnější.

Josef Maršálek je hlavní tváří Peče celá země

Porotce Josef Maršálek je nejvýraznější osobností tohoto pořadu, kterým provází už podruhé. Sám několik let pracoval v londýnském Harrods jako šéfcukrář a tu pomáhal natáčet juniorskou verzi soutěže The Great British Bake Off (na základě její licence pořad Česká televize natáčí). Po oslovení na roli porotce navrhl i svou kolegyni pro první řadu Mirku van Gils Slavíkovou, která má mimo jiné francouzský titul Profesora cukrářského umění.

Josef Maršálek má pro roli porotce výborné předpoklady. Se svou prací cukráře působil v zahraničí (v Indii i Anglii) a své lahůdky naservíroval i britské královně. Říká, že sám by neměl odvahu do takové soutěže jít a užívá si poznávání netradičních a neznámých domácích postupů soutěžících.

Z ostříleného porotce mají soutěžící patřičný respekt. Ví se o něm totiž, že nemá rád některé suroviny (třeba mascarpone) a že se dívá na ty nejmenší detaily a má velmi vytříbený jazýček (někdy je podle něj pokrm nedosolený, jindy přesolený).

Michaela Landová chtěla soutěžit v první řadě

Naopak novou porotkyní je Michaela Landová, které se přezdívá makrónková královna. Původně amatérská cukrářka a pekařka se proslavila svým blogem Víkendové pečení. Hlásila se už do první řady pořadu Peče celá země, ale nevybrali ji a byla zklamaná. O to víc byla překvapená, když jí volali kvůli druhé řadě a nenabídli jí místo soutěžící, ale rovnou porotce.

Důvodem bylo, že už v době konkurzů na první řadu měla čerstvě živnostenské oprávnění. Protože jde o amatérskou soutěž, museli ji vyřadit.

Původně pracovala Michaela Landová v kanceláři, až v posledních 3 letech se věnuje cukrařině. Ale nevyrábí sladké laskominy na zakázku jako klasická cukrářka, zaměřuje se spíš na kurzy pro ostatní. Ty kromě osobních pořádá také jako v online podobě. Vydala i svou kuchařku. Její vášeň k tomuto řemeslu je zřejmě dědičná, cukrárnu měl totiž už její pradědeček.