Pondělní Prostřeno s Tomášem: Mladý kuchtík z Děčína si chtěl dát panáka na kuráž, nakonec si běžel koupit další lahev

Pondělní Prostřeno s Tomášem: Mladý kuchtík z Děčína si chtěl dát panáka na kuráž, nakonec si běžel koupit další lahev
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tomáš si už u předkrmu musel od stolu odskočit pro drink a následně nasával jak v kuchyni, tak u stolu. U hlavního chodu už žvatlal. Překvapivě to až tak moc nikomu nevadilo. Ani hostům, ani divákům.

Mnohem víc se řešili zítřejší humři. Ani Martin není zrovna sympaťák týdne a někdo ho dokonce nazval moučným červem. Ale samozřejmě Valentina přitahuje pozornost už jen svým vzhledem. To, že ji není nic po chuti, už je jen detail.

Na tu nejšikovnější kuchařku si ovšem musíme počkat až na pátek. Zatím nám své znalosti bude dávkovat po troškách.

Tomáš žije sám v malém bytě v Jičíně. Do pořadu kuchtíka údajně přihlásil kamarád. Tomáš má rád hudbu, které se věnuje ve volném čase. Jinak si také rád zajde na 12 kousků do hospody.

Úkol týdne se tentokrát nekonal. Tomáš zřejmě neměl nacvičeno, tak se o improvizaci ani nepokusil. Nákup měl stát 1400 Kč, zda počítal i posilující nápoje, neřekl.

Jako předkrm se podávala avokádová pomazánka se zeleninou a bagetou. Avokáda bylo málo a v pomazánce dominovala hlavně cibule a chilli paprika. Pálivost nakonec přiznal i hostitel.

Květákovo-pórkový krém také nijak nenadchl. Nejvíce jídlo kritizuje už od předkrmu Martin. Vypadá to, že si spíše přišel do Prostřeno jen zvednout sebevědomí. Valentina tam cítila jiné ingredience než pórek a květák. To jí vadilo. Ale konečně si všimla, že není jedinou ženou u stolu a hned pocítila potřebu trochu pomluvit Janu. Zdá se jí hrozně falešná! Vůbec z ní nemá dobrý pocit. Těžko říct, co se jí nelíbilo. Že by jí vadilo, že Janě všechno chutná?

Jako hlavní chod se podávala pečená kuřecí stehna na kořenové zelenině a pečené brambory.

Tomáš sice chtěl původně péct kachní stehna a dělat zelí a knedlík, ale Jičín je zřejmě město, kde jsou kachny nedostatkovým zbožím. Tomáš sehnal jen tři stehna, tak musel měnit plány. Zvolil jídlo, který asi zvládne každý, kdo umí zapnout troubu, takže ani není co popsat, Martin ani Valentina si nepochutnali, Jana naopak ano, kuře má ráda.

 

Vtipálek Tomáš nazval dezert jako Tiramisu, ale určitě to nemyslel vážně. Během dezertu se jen tak mezi řečí zmínil, že prožil ošklivou autonehodu, kdy jel jako spolujezdec s kamarády a měli nehodu. Jeden mladík zemřel, řidič si zlomil páteř a ani Tomáš to neměl pár měsíců moc snadné. Ale ani taková zkušenost ho od pití neodradila. Hosté ovšem nějak ztratili chuť k jídlu a vůbec nechápali, proč jim to hostitel říká.

Na závěr přišla zábava. Hosté měli uhodnout, jaký alkohol je v drinku. To bylo hlavně pro ty, kteří přijeli autem, ohromně zábavné.

I přes to obyčejné pohoštění si Tomáš vyvařil 24 bodů. Nejméně dostal od Valentiny (4), nejvíce od Jany (8). A zítra se hosté budou zdráhat jíst humry, které musel hostitel uvařit den předem, protože mu ve vaně chtěli spáchat hromadnou sebevraždu. Najdou odvahu a ochutnají?

Zdroje článku: