Finále Peče celá země 2: Proč vyhrála opovrhovaná Martina?

Finále Peče celá země 2: Proč vyhrála opovrhovaná Martina?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Neuvěřitelné zakončení přineslo finále Peče celá země. Diváky už několik kol kritizovaná Martina zvládla všechny výzvy a vyhrála tak nejen poslední kolo, ale i celou soutěž a hodnotné ceny.

Osobní výzva: čokoládové pralinky s krabicí

Finálové kolo začalo hned zostra, a sice bylo potřeba vytvořit čokoládovou krabici se třemi druhy čokoládových bonbonů. Důležité bylo, aby výrobky byly potažené tenkou vrstvou čokolády a vynikla tak náplň. Ideální konzistence čokolády lze dosáhnout správným temperováním, tedy zahřátím na konkrétní teplotu.

S tím měla největší problémy Jana, které se kvůli tomu nepovedlo udělat krabici. Lucie nestihla vyrobit mašli na krabici. Naopak tato výzva sedla Martině, která dělá pralinky pravidelně doma, a měla krabici i s ozdobným víkem a čtyřmi druhy pralinek. Dokonce jí zbyl čas a šla pomáhat ostatním. Osobní výzvu tak vyhrála Martina.

Technická výzva: pečená Aljaška

U nás netradiční dezert si soutěžící vyzkoušely v technické výzvě, kdy musely vypracovat dva druhy zmrzlin a ukrýt je do piškotové polokoule pokryté špičkami ze sněhových bílků, které nakonec oflambovaly a dozdobily rybízem obaleným v cukru.

Pečené Aljašky zvládly všechny tři soutěžící docela v klidu, jejich výrobky se lišily v drobných nedostatcích. Nejlépe si vedla Jana, po ní Martina a nakonec Lucie.

Soutěžící, Zdroj: © Česká televize - Autor: Mikuláš Křepelka

Kreativní výzva: antigravitační dort

Dort, který popírá gravitaci, měly soutěžící vytvořit za čtyři hodiny. Takový dort může být například pyramida postavená na špičku, jak uvedla porotkyně Michaela Landová. Všechny soutěžící využily speciální podstavce, které pro ně doma zhotovili jejich blízcí. Jana se pustila do velmi náročného dortu, který představoval knihu Malého prince.

Z ní vyrůstal baobab, který držel planetku s postavičkou Malého prince. Planetka jí skoro spadla a Jana byla až do poslední chvíle ve stresu.

Jednou z příčin bylo i to, že na všechny soutěžící byl jen jeden šoker (šokový zchlazovač) a musely se v něm střídat. Hodně jej potřebovala využít i Lucie, která vytvořila stojící postavu pohádkového skřítka.

Martina vystavěla dort na větvi, která vyrůstala z hlíny (dalšího jedlého dortu). Porotci byli vesměs spokojení se všemi dorty, a tak museli vítězku vybrat podle dvou předcházejících úkolů. Jinak má totiž největší váhu tato výzva.

Vyhodnocení bylo velmi nečekané

Finále se kromě rodiny a přátel soutěžní trojky účastnili i všichni soutěžící, kteří vypadli v minulých dílech. Jejich přání a tipy na vítězku se různily. Poslední kolo, a tím i celou soutěž, vyhrála Martina a nejvíc překvapená z toho byla nejspíš ona sama. Její výhru nicméně nelibě nese spousta diváků, kteří se kvůli tomu na případnou další řadu nechtějí dívat.

Zdroje článku: