Páteční Prostřeno u Jaroslava: Vypadalo to, že kromě Ludmily by se ostatní dámy rovnou nastěhovaly

Páteční Prostřeno u Jaroslava: Vypadalo to, že kromě Ludmily by se ostatní dámy rovnou nastěhovaly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jarda je jednoznačně dobrá partie a ženy na něm mohly oči nechat. Pohledný, šikovný na manuální práce, dobrý otec, a dokonce umí vařit. Dům překvapivě dobře udržovaný, přestože žije sám. Je s podivem, že je vůbec dostal z domu.

Jaroslav se vyučil kuchařem, ale tvrdil, že v oboru nepracoval. Celý život je řidičem. Vypadá to, že je také zdatným kutilem a zahradníkem. Dámy obdivovaly nejen samotnou zahradu, ale i kurník, kde vybraly vajíčka. Jak to ten člověk všechno stíhá, je záhadou. Marta byla paf z jeho motorky.

Jaroslav vsadil na jistotu a menu složil z osvědčených jídel. Jako předkrm podával dvě pomazánky a domácí bagetky. Pro Martu obstaral bezlepkový toast. Z pomazánek zabodovala avokádová. Druhá byla z domácích vajec, ale tu dámy sotva ochutnaly. Bagetu trochu zkritizovala Jindřiška. Ta nejspíš pochopila, že Jaroslav bude silný soupeř, ale i ona trochu jeho šarmu podlehla.

Polévka se podávala bramborovo-žampionová, krémová s houbovými chipsy. Jindřiška opět prohodila, že se polévka do menu moc nehodila, ale jinak chutnala.

hlavní chod u Jaroslava, zdroj: FTV Prima

Vepřová panenka ve slaninovém župánku s přílohou z brambor a fazolových lusků byla obyčejné jídlo, jak správně podotkla Ludmila, ale dámy byly opět u vytržení. Jarda sice nechal na panence provázky, což by jako vyučený kuchař asi neměl, ale to přítomným ženám nevadilo. Odpustily mu i to, že panenka byla moc udělaná. U Jaroslava se prostě jídlo moc nehodnotilo.

Na druhou stranu, nevařil špatně. Dámám se trefil do chuti i s dezertem, kdy podával malinový sorbet a domácí zmrzlinu. V sorbetu byly sice zrníčka, ale co na tom, když byl hostitel tak okouzlující a Jindřiška už plánovala, že se musí zase sejít.

O vítězi tak bylo rozhodnuto. Dagmar a Marta vytáhly desítky, Jindřiška se trochu krotila a dala devítku, ale nebylo jí to moc platné. Ludmila nehodnotila hostitele, tak strhla body za nedochucenou polévku, moc udělanou panenku a zrníčka v sorbetu. I tak dala sedm bodů.

Co na to diváci

U diváků to bylo podobné a dámy byly rozvedeným kuchtíkem a kutilem uchvácené. Starší ročníky hodnotili spíš vaření. Na někoho to působilo tak, že se všichni dost naváželi do Ludmily, která možná v prvním Prostřeno byla falešná a zlá, ale tentokrát nijak neškodila. To, že měla mnohem náročnější vaření, byla pravda, stejně jako to, že zvolila menu, které neladilo a bylo příliš syté. Na druhou stranu, třeba při srovnání s vařením u Marty a Dagmar, byla rozhodně co do kuchařského umění zdatnější. Měla smůlu, že byla z jiné generace než ostatní soutěžící. A také vařila jinak než mladší soutěžící.

Na co se těšit příští týden

Příští týden to bude z Plzeňského a Středočeského kraje. Těšit se můžete na Alberta, který pozve hosty do stanu, Lenka bude v úterý bojovat se spotřebiči, ve středu Zsolt bude řešit, zda kuře smrdí a co s tím. Den poté bude Martin vystresovaný tak, že ani hosty nepřivítá. V pátek Marek vsadí na lasagne. Zavděčí se hostům?

Zdroje článku: